Izravno iz središta kanadskog pakla u Močvaru dolazi Dopethrone
2. studenoga 2019.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

Izravno iz središta kanadskog pakla u Močvaru dolazi Dopethrone

Dopethrone proždire blues za ručak i ispire ga s velikim vrčem crusta! Dolaze iz centra kanadskog pakla (Hochelaga, MT-HELL), aktivni su od 2008. i DIY su bend koji kombinira sludge, stoner, doom i stvaraju prepoznatljiv zvuk isprepleten snažnim i distorziranim riffovima uz snažne vokale.

Proizvode pjesme koje prožimaju Jack Daniel’s, utjecaj droga na tijelo i duh, satan, seks, krv, suze, patnju i propale snove. U Močvaru dolaze promovirati svoj posljednji album „Transcanadian Anger“ (2018.), no naravno neće izostati i legendarne stvari s prijašnjih izdanja („Shot Down“, “Power Violence Forever”, cover “Ain’t No Sunshine”, “Scum Fuck Blues” …)

Potpora će im biti Negative Slug, sludge/doom/noise bend iz Zagreba nastao 2015. godine. Članovi benda još djeluju ili su djelovali u raznim projektima (Duskburn, GromRitual, K3p, Šljam, KLP, ATF, Garbage Display….), a do sada su izbacili 11 izdanja (2 albuma, 2 live EP-ja, 5 EP-ja i 2 singla). Odsvirali su masu koncerata što u Hrvatskoj što vani, a zadnji nastup u Švedskoj na Gloomy Daysu 2019. ostaje za pamćenje.
Prije nekoliko tjedana objavili su novi singl “Apeshit”/”Browsing”.

Koncert je na rasporedu u ponedjeljak 4. studenog, a upad je na ulazu 50 kuna.

Foto: Sally Patty