#svježasrijeda: Elah Hale – mlada pjevačica u usponu čija glazba zrači blistavim samopouzdanjem
13. studenoga 2019.
Music Box (9479 Članci)
Podijeli

#svježasrijeda: Elah Hale – mlada pjevačica u usponu čija glazba zrači blistavim samopouzdanjem

U našoj tjednoj rubrici #svježasrijeda predstavljamo vam interesantna nova glazbena imena iz Universal Music kataloga, za koja vjerujemo da će plijeniti pažnju publike i medija u narednom razdoblju. Naš odabir za ovu srijedu je: Elah Hale!

Sa tek napunjenih 20 godina, pjevačica Elah Hale pokazuje kantautorsku zrelost koja njenoj glazbi daje blistavo samopouzdanje. Početak profesionalne glazbene karijere talentirana Hale obilježila je singlom “ITPA”.

Pjesma „ITPA“ (In The Party Alone) napisana je tijekom proljetnih praznika te i sama odražava poletnost tog godišnjeg doba. Ova urbana balada nastala je kao suradnja između Hale i producenta Jacksona Phillipsa, poznatijeg kao Day Wave. Za pjesmu je predstavljen i službeni videospot, koji je kreirala Ashley Armitage:

Elah Hale u kreiranju glazbe vjerodostojno prikazuje svakodnevne situacije s kojima se publika može poistovjetiti: „Život nekad ne ide u smjeru koji priželjkujemo, stvari nisu uvijek savršene“. Upravo joj ta iskrenost bez zadrške omogućuje da u glazbu pretoči širok spektar emocija, koje variraju od zaigranosti do čežnje za izgubljenom ljubavi. Kako Hale ističe, baš kao što se u njenoj glazbi isprepliću emocije, tako se glazba neprestano isprepliće sa bitnim događajima u njenom životu.

Želja za skladanjem i stvaranjem kod mlade se pjevačice javila u ranom djetinjstvu, kad je počela svirati gitaru. Nakon što je sa 17 godina samostalno počela objavljivati autorske pjesme, pjevačica je započela osnažujuću transformaciju u neustrašivu kantautoricu pred kojom se sada nalazi profesionalna glazbena karijera.