IZVJEŠĆE/FOTO: Moonspell + Rotting Christ u Močvari – mračne note u gluho doba
19. studenoga 2019.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Moonspell + Rotting Christ u Močvari – mračne note u gluho doba

Unatoč kašnjenju i početku koncerta tek u 23.00 sata vrijedilo je doći ovog ponedjeljka u Močvaru na Rotting Christ, no nažalost to ne vrijedi i za Moonspell.

Načuli smo od organizatora da je na ovoj turneji od 50 gradova u 2 mjeseca svašta pošlo po zlu, pa su tako Rotting Christ izašli tek par minuta do 11 na stage Močvare. No, iznimno jaka iskrena energija benda u kombinaciji s klubom prepunim oduševljenih fanova izbila je svaku sumnju u kvalitetu nastupa.
Hitovi su se nizali jedan za drugim, a posebno me se dojmila “Non Serviam”. Bend je imao sjajan scenski nastup, savršen zvuk koji nije bio preglasan i iako su svirali samo sat vremena protutnjali su kroz klub. Dugo nismo gledali ove Grke u Zagrebu, a oni su se jako potrudili nadoknaditi to.

A sad…razočarenje. Ogroman sam fan benda Moonspell. Toliki da mi se srce slama dok ovo pišem, ali ovoga puta mi ih je bilo žao. Ništa im nije polazilo za rukom. Prekasno su izašli na stage, zvuk je bio kao da svira neki tribute bend bez tonca, izbor pjesama jedan od najlošijih… Atmosfere i energije nije bilo. Barem ne onakve na kakvu smo navikli od ovih mračnjaka iz Portugala.

Mogao bih pisati satima o anomalijama i nedostacima s njihovog nastupa, ali očito je to bio jedan od onih dana koje treba čim prije zaboraviti. Bile su tu “Mephisto”, “Vampiria” i “Alma Mater”, ali opet nedovoljno i neprepoznatljivo. Fernando se jako trudio, ali ovo nije zvučalo kao Moonspell.

Merch je bio dosta povoljan, nije padala kiša i Rotting Christ su razbili, ali ostaje žaljenje za atmosferom kakvu Moonspell inače napravi.

Piše: Boris Mihačević

Foto: Helena Ernoić