Pjevačica nekadašnjeg Svadbasa, Ljubica Gurdulić, objavila solo singl “U dvoje”
2. prosinca 2019.
Music Box (10966 Članci)
Podijeli

Pjevačica nekadašnjeg Svadbasa, Ljubica Gurdulić, objavila solo singl “U dvoje”

Nakon iznimnog uspjeha s indie glazbenim sastavom Svadbas, četiri objavljena albuma (“Jug”, “La La”, “Još” i live “A\V”), mnogobrojnih koncertnih nastupa te osvajanja Porina 2006. za pjesmu godine s hitom “Treblebass”, pjevačica i autorica pjesama Ljubica Gurdulić ove zime predstavlja samostalni singl pod nazivom „U dvoje“.

Riječ je o „zimskoj“ baladi toplog ugođaja za koju je Ljubica napisala tekst, a Davor Doležal glazbu. Davor je gitarist aktivan na zagrebačkoj i regionalnoj glazbenoj sceni te je njegov kvartet 4in3+1 također dobitnik Porina 2017. za najbolju jazz skladbu “Donna Lee is pissed off”. Snaga je i ovoga puta udružena s provjerenim duom Pavlom Miholjevićem (gitara) i Jurom Ferinom (wurlitzer) koji je također bio dio Svadbasa, zatim Ivanom Arnoldom (gudači) te Tinom Ostrešom koji potpisuje aranžman pjesme.

Aranžman obogaćen violinama donosi atmosferu romanse u dugim zimskim noćima, čežnje i ostvarenja ljubavi. Video koji prati pjesmu na neki je način intimna priča autorice koja ne skriva osjećaje, fokus je na njenom licu i uz minimalno osvjetljenje te u maniri starih crno-bijelih filmova podcrtava atmosferu pjesme.

Ljubica Gurdulić već je godinama prisutna na hrvatskoj glazbenoj sceni. Od mladosti se usmjerila prema glazbenom stvaralaštvu sudjelujući u glazbenim emisijama nacionalne televizije, suradnjom s mnogim bendovima na regionalnoj sceni te kao vokalistica i autorica indie pop glazbe u glazbenom sastavu Svadbas. Od 2010. godine Ljubica djeluje i u okviru jazz sastava Sweets, Wine and Moonline te surađuje s mnogim glazbenicima sa zagrebačke jazz scene.