The Who nakon 13 godina objavili album!
9. prosinca 2019.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

The Who nakon 13 godina objavili album!

Nakon 13 godina iščekivanja, jedan od najutjecajnijih sastava svih vremena, čija karijera traje više od 55 godina, objavio je novo studijsko izdanje. Album ovih rock ikona, koje su svojim live nastupima i brojnim vječnim hitovima ostavile neizbrisiv trag u povijesti glazbe, nosi naziv „WHO“. 

„Sve pjesme s albuma napisane su prošle godine, uz dvije iznimke,“ otkrio je legendarni Pete Townshend i nadodao: „Ne postoji tema niti koncept, nema nikakve priče iza svega – to je zbirka pjesama koje smo moj brat Simon i ja napisali kako bi Rogeru dali inspiraciju, izazove i opseg za njegov novootkriveni pjevački vokal. Roger i ja smo oboje danas stari ljudi, budimo realni, tako da sam nastojao udaljiti se od ikakve nostalgije. Sjećanja su OK, ali dio pjesama se zapravo referira na eksplozivno stanje današnjice.“

Svoje mišljenje o albumu podijelio je i Roger Daltrey: „Uvjeren sam da smo kreirali naš najbolji album, od „Quadrophenia“ izdanja iz 1973. godine. Pete nije izgubio svoju magiju, i dalje je fenomenalan tekstopisac, s vrhunskim osjećajem za detalje.“

Album „Who“ donosi 11 pjesama, koje su snimljene u Londonu i Los Angelesu. Njegovom produkcijom bavili su se Pete Townshend, D. Sardy (Noel Gallagher, Oasis, LCD Soundsystem, Gorillaz) i Dave Eringa (Manic Street Preachers, Roger Daltrey, Wilko Johnson). Za naslovnicu albuma zaslužan je slavni pop-umjetnik Sir Peter Blake, koji je bend upoznao davne 1964. godine tijekom snimanja TV showa „Ready Steady Go“. Svoj doprinos dao je već i na koricama albuma „Face Dances“ iz 1981., a sada njegovo djelo krasi i naslovnicu novog albuma skupine The Who!

Rogeru Daltreyu i Peteu Townshendu u kreiranju i snimanju albuma su se pridružili i bubnjar Zak Starkey te basist Pino Palladino, a svoj doprinos dali su i Simon Townshend, Benmont Tench, Carla Azar, Joey Waronker i Gordon Giltrap.

Novi album The Who će predstaviti i uživo; trenutno je najavljeno 10 koncertnih nastupa u 2020. godini, koji će se održati u Velikoj Britaniji i Irskoj.

Foto: Rick Guest