Nemoguće, ali istinito! Mariah Carey po prvi puta na vrhu Billboarda s pjesmom “All I Want for Christmas Is You”
17. prosinca 2019.
Music Box (11094 Članci)
Podijeli

Nemoguće, ali istinito! Mariah Carey po prvi puta na vrhu Billboarda s pjesmom “All I Want for Christmas Is You”

Mariah Carey je potvrdila staru narodnu, tko čeka, taj i dočeka – neizostavna pjesma božićnih playlista, “All I Want for Christmas Is You” Mariah Carey je nakon 25 godina prvi put prva na Billboardovih Hot 100!

Ovaj blagdanski klasik je prvi put objavljen 1994. na albumu “Merry Christmas” kada je Mariah imala samo 24 godine. Inače je singl “All I Want for Christmas Is You” 11. najprodavaniji singl svih vremena, dok je „Merry Christmas“ album na top listi Billboardovih 200 nakon izlaska prije 25 godina bio na 3. mjestu. Nedavno je multiplatinasta, Grammyjem nagrađivana, najprodavanija ženska glazbenica svih vremena Mariah Carey objavila dvostruki CD, Deluxe 25 anniversary edition albuma “Merry Christmas”, najprodavanijeg božićnog albuma svih vremena!

Pjesma “All I Want for Christmas Is You” je nastala u jednoj sobi dok je Mariah na TV gledala legendarni „Divan život“. Povodom ove obljetnice objavljena je i singlica u nekoliko konfiguracija. To je prvi puta da singl dobije komercijalno izdanje u SAD. Među specijalnim izdanjima  singla „All I Want For Christmas is You“ tiče, na njenoj službenoj stranici se mogu kupiti limitirana izdanja specijalne zelene i crvene kasete te 12 i 7 inčni vinyl.

Spot za istoimenu pjesmu je također dobio slavljeničko izdanje koji uključuje i još neviđene snimke s originalnog snimanja spota u Upstate New Yorku 1993.

Original albuma je objavljen 1.11. 1994., kao njen božićni poklon svijetu. Da se širi božićno raspoloženje i božićni duh u kojem i sama uživa. Album je već 27. 12. iste godine imao 3 platinaste naklade, 2003. je postao 5x platinasti, a 2019, 6x platinasti. Ukupno je prodano više od 15 milijuna primjeraka. Prvi CD uključuje 11 dobro znanih božićnih pjesama , primjerice “O Holy Night”, “Silent Night”, “Joy to The World”, “Santa Claus Is Comin’ to Town”… Drugi CD uključuje još neobjavljene pjesme izvedene uživo u prosincu 1994. u Cathedral of St. John the Divine (New York)  među kojima je i legendarna „All I Want for Christmas Is You“.

Na tom je koncertu skupila više od 700.000 američkih dolara za zakladu “Fresh Air Fund”. Po njoj su tad’ nazvali i jedan trogodišnji kamp, odnosno program  koji je mlade učio o povezanosti obrazovanja i karijere i podržao ih u pozitivnim odlukama koje utječu na budućnost. Uz to drugi dio izdanja donosi rijetke remixeve, duet s Johnom Legendom „When Christmas Comes“ i još jedan poklon fanovima, novu snimku „Sugar Plum Fairy Introlude“.

Mariah iza sebe ima čak 18 100 #1 hitova na Billboardovoj ljestvici Hot 100, više od bilo kojeg solo glazbenika u povijesti. Prodala je više od 200 milijuna albuma. Dobila je brojne nagrade i podržava mnoge dječje zaklade, američke i internacionalne.