Frenkie, Kontra i Indigo objavili treći studijski album!
20. prosinca 2019.
Music Box (11096 Članci)
Podijeli

Frenkie, Kontra i Indigo objavili treći studijski album!

Frenkie, Kontra i Indigo za kraj su godine objavili njihovo treće studijsko izdanje! Nakon što su predstavili odlično prihvaćene pjesme „Mosh Pit“ i „Naša noć“, nezaustavljivi regionalni hip-hop trio u potpunosti nam donosi album naziva „20/20“.

“Ovaj je album pun energije te se uz njega možete voziti gradom, raditi neke svakodnevne aktivnosti ili ga pomno slušati kod kuće, jer je pun poruka i fazona koji vam možda na prvu promaknu, pa se morate vratiti do njih. Ovo je do sada sigurno naš najžešći album, nema pauza i stanki, već se energija i napetost prožimaju od prve do posljednje pjesme. Iskreno – jedva čekamo čuti vaše reakcije!”, riječi su kojima su Frenkie, Kontra & Indigo opisali ovo novo izdanje.

Snimljen u Red Bull studiju u Los Angelesu, album kombinira osnovne elemente rap-a s modernim zvukom produkcije. Novih 12 pjesama slikovito prikazuju njihove dojmove pod kalifornijskim suncem, ali i noćnim svjetlima američkog velegrada, što i sami potvrđuju: „Jedno novo iskustvo u epicentru glazbe kojom se bavimo veći dio života. Imali smo čast vidjeti kako to izgleda mimo spotova i dokumentaraca, što smo primijenili na glazbu u smislu samog zvuka, dok su tekstovi ostali u domaćem duhu. Željeli smo da ovo bude spoj naših tekstova, našeg slenga i jezika s američkim zvukom koji danas diktira i svjetske standarde. Mislimo da smo to i postigli.“

Publika je s upoznavanjem albuma mogla započeti prvim singlom “Mosh Pit“, čija moćna i dinamična energija savršeno oslikava kombinaciju domaćeg jezika i slanga s prepoznatljivim američkim beatom, a to je upravo ono što krasi novo izdanje ove kreativne trojke. Za pjesmu „Mosh Pit“ predstavljen je i videospot, koji je također nastao u Los Angelesu:

Nakon najavnog singla, momci su nas s albumom upoznali i kroz pjesmu „Naša noć“, za koju je također predstavljen izvrstan video, snimljen dijelom u Los Angelesu, a dijelom u Las Vegasu: https://fmjam.lnk.to/NasaNoc/youtube

Novi album stiže nam točno dvije godine nakon albuma “Egzil”, koji su FKI snimili 2017. u Tokiju te nešto više od tri godina nakon albuma “Putanja” iz 2016., koji je snimljen u Berlinu, a kojim su momci započeli ovaj iznimno hvaljeni zajednički regionalni hip-hop projekt.

„20/20“ izdanje dostupno je putem digitalnih glazbenih platformi, te u prodaji – uz standardnu verziju CD-a, predstavljeno je i kolekcionarsko vinilno izdanje albuma.

Popis pjesama „20/20“:
1. Arrival
2. Domina
3. Monopol
4. 20/20
5. Mosh Pit
6. Zašto
7. Koga briga ft. Katarza
8. Naša noć
9. Nikad Prosjek
10. Pritisak
11. Niđeoko
12. Legacy