IZVJEŠĆE/FOTO: Sara Renar otvorila svoju koncertnu godinu i iznenadila s nekoliko novih pjesama
12. siječnja 2020.
Nikola Knežević (2826 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Sara Renar otvorila svoju koncertnu godinu i iznenadila s nekoliko novih pjesama

Do sada nisam naišao na prosječan ili ispodprosječan koncert Sare Renar, a bio sam na sigurno desetak. Tako je bilo i ovoga puta, na otvaranju nove koncertne godine i na nešto neuobičajenijoj lokaciji – u Grofu Melin.

Tijekom dvosatnog nastupa standardno nas je provela kroz svoju diskografsku karijeru, od prvijenca “Djeca”, preko “Jeseni” i “Tišine” do konceptualnog albuma “Gdje povlačiš crtu?”. Za klavijaturama Zdeslav Klarić, koji je kao i uvijek cijelom nastupu dao jedan drugačiji umjetnički pristup. Tako je i cijeli repertoar bio isprepleten nježnim i emotivnim izvedbama, ali i glasnim gitarističko-vokalnim ekspresijama umjetnice koja je definitivno jedna od vladarica kantautorske scene u nas i šire. A Grof Melin ispunjen, što je dobar pokazatelj koliko je s godinama postala cijenjena. Glazbeno je uvijek bila jedinstvena iako sada već imamo nekoliko one-girl/man-bendova na sceni koji uz pomoć loopera i ostalih pomagala stvaraju simfoniju zvuka.

Bila je ovo posebna večer, uz one pjesme koje često čujemo u njezinom repertoaru, poput “Tišina”, “Gdje povlačiš crtu?”, “Djeca”, “Ona se budi”, “Dani bez sjena” i drugih, bila su tu i dva iznenađenja u obliku novih pjesama koje će se naći na nadolazećem studijskom albumu. Nemamo previše detalja oko albuma, ali već je nekoliko puta u PR tekstovima rečeno kako je navodno cijeli materijal u završnoj fazi pripreme. “Marija budi oprezna”, koju smo već čuli na kompilaciji “Femme Nouvelle”, te “U što ti vjeruješ”, pjesme su koje testira na live nastupima, ali jasno naznačuju što možemo očekivati. Mogla bi to biti Sara Renar u nešto žešćem, ali i melodičnijem izdanju nego prije. Jedva čekamo ostatak materijala!

Iako je publika tijekom cijelog koncerta dosta smetala nastupu svojom bezobrazno glasnom pričom, tako ne poštivajući ono što ova svestrana umjetnica izvodi, ipak su se nakon svake pjesme čule glasne ovacije, a dobre su reakcije bile i nakon novih pjesama. Iako je razglas mogao biti i nešto bolji, ocjena je i više nego prolazna s obzirom da je Sara u zadnji tren pronašla zamjenu za standardnog tonca. No, svi su bili oduševljeni koncertom pa su se tražila čak dva bisa gdje smo za konačan kraj čuli “Jesen”.

Saru Renar je uvijek lijepo za čuti i vidjeti, a zanimljivo je kako na svakom koncertu vidim druge ljude, što znači da bi mogla i puno veće prostore puniti. A i punila je!

Bit će ovo, prema svemu sudeći, još jedna godina ispunjena koncertima, ali i novim materijalima. Nova uzbuđenja na kantautorskoj sceni!

Foto: Nikola Knežević