“Stross – grad ispod Jabuke”, drugi je singl kantautora Vedrana Ivoreka s albuma “Sunce izlazi”
13. travnja 2022.
Music Box (10284 Članci)
Podijeli

“Stross – grad ispod Jabuke”, drugi je singl kantautora Vedrana Ivoreka s albuma “Sunce izlazi”

Nakon uspješnog hit singla “Pozdravi Sunce” koji  je oduševio publiku u inozemstvu, ovaj put sa singlom “Stross – grad ispod Jabuke” koja je lokalnog karaktera Vedran se predstavlja hrvatskoj, točnije zagrebačkoj publici pokušavajući osvojiti i tu do sada neosvojivu tvrđavu.

Želja mu je osporiti onu staru poslovicu da je “Teško biti prorok…” s obzirom da je pjesma izazvala brojne pozitivne reakcije kada je izvođena pred dijasporom na festivalima od Irske i Španjolske pa sve do Bugarske. Vrijeme je da se vrati kući i zatvori krug. Stross je, kako kaže autor, posveta starim ljubavima i načelno najkraća autobiografija koju je moguće napisati. Iako već dugo ne živi u Zagrebu, ostao je vezan za svoj rodni grad i vrijeme provedeno u njemu. Kroz tekst i glazbu provučene su suptilne reference na autorov život i Zagreb. Glazbu, tekst i produkciju pjesme potpisuje  Vedran Ivorek koji ju je i otpjevao te snimio akustičnu gitaru, harmoniku i klavijature, dok mu se u aranžmanu pridružuju kantautori Marko Rusov (bas ), Bojan Petovari (mandolina) te Pablo Della Maggiora (bubnjevi). Miks i master odradio je Rhapsodicsounds.

Pjesma je iako vezana uz Zagreb snimljena pravom internacionalnom suradnjom glazbenika.Video je sniman pod redateljskom palicom Gorana Pavišića u produkciji BroG, Gorana Pavišića i Gorana Jakuša.

Vedran Ivorek je kantautor koji je već neko vrijeme prisutan na sceni, a većina njegovih nastupa i radijskog izvođenja odvija se u inozemstvu. Od Slovenije do Bugarske predstavio se na gotovo svim međunarodnim singersongwriter festivalima gdje je njegov talent bio često prepoznat te nagrađen raznim priznanjima. S autorskom pjesmom “Poslije ljubavi” pobijedio je na festivalu FAMUS u Srbiji, a obradu iste je bugarska kantautorica Lilly Drumeva uvrstila na svoj 11. album.  Njegovu pjesmu “Poljubac za Anu S. “ obradio je mariborski bend NEAboinula, te je snimila na svom albumu “Na predvečer zmage”. Singlom “Pozdravi Sunce” ostvario je izuzetan uspjeh u regiji i šire, jer se pjesma zavrtila i u dalekoj Španjolskoj i na nacionalnom radiju BNR u Bugarskoj te naišla na odlične reakcije publike. Vedran je najavio da će uskoro biti spreman i novi singl “Nema nazad”, te ostavio mogućnost da će Stross dobiti svoju akustičnu verziju u dogledno vrijeme.