PREMIJERA: Mlada pjevačica Miriiam u zaraznoj retro pop pjesmi “Knot”
7. svibnja 2021.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

PREMIJERA: Mlada pjevačica Miriiam u zaraznoj retro pop pjesmi “Knot”

Miriiam svojim retro pop singlom „Knot“ najavljuje album od 10 prekrasnih pjesama na kojima je gostovao niz zagrebačkih glazbenika.

Talentirana zagrebačka kantautorica Miriiam iza sebe ima par singlova i  EP “Heavyless” iz 2018. godine. Nakon boravka u Londonu, zbog pandemije se vraća u Hrvatsku i kreće sa snimanjem albuma prvijenca s Tonijem Tkalecom i Edvinom Đerahovićem iz Penthouse Studija. Uz njih pjesme dotad izvođene samo u samostalnom izdanju i koncertno, dobivaju bendovsko ruho.

Retro pop singl “Knot” na engleskom jeziku pokazuje svu raskoš njenog pjevačkog talenta, a ujedno i najavljuje album od 10 prekrasnih pjesama na kojima je gostovao niz zagrebačkih glazbenika.

“Pjesma je snimljena prije godinu dana i strpljivo je čekala cjepivo. Trebalo mi je jako dugo da se odlučim kako ću, gdje i kada početi snimati album, a onda i kako i kada ću objaviti prvu singlicu, hoću li uspjeti snimiti spot i još niz dilema. Recimo da se univerzum pjesme pretočio u stvarnost – zapetljani čvor koji te istovremeno miluje svojim statusom quo, ali njime i guši. Eto, očito sam konačno uspjela skinuti masku ovoj pjesmi. A kada se ona skine, zapravo ostaje još jedna polutužna” ljubavna pjesma“- rekla je Miriiam.

Spot je snimio, montirao i režirao Pavle Kocanjer, a u spotu uz Miriiam glume Maja Bituh, Vlatka Bašić i Marija Škember. Producentica spota je Hana Zrnčić Dim.

“Ovaj spot pokazuje kako, baš kao i u slučaju pjesme, suradnja s ljudima u čiji rad vjeruješ i koje cijeniš, tvojim idejama i fantazijama daje konačne i neke nove konture. Uvjeti snimanja spota iz poznatih pandemijskih razloga bili su borba za sebe i moram izraziti neizmjernu zahvalnost svima koji su bili dio te priče i posebno pozdraviti Pavla u studiju i režiji” – zaključila je Miriiam.

Pjesma „Knot“ objavljena je za izdavačku kuću Basic & Rough.

Foto: Pavle Kocanjer