PREMIJERA: Kako je Chui stigao na planet Zemlju saznajte kroz novi singl i spot “Iz kapetanovog dnevnika”
16. siječnja 2020.
Music Box (11017 Članci)
Podijeli

PREMIJERA: Kako je Chui stigao na planet Zemlju saznajte kroz novi singl i spot “Iz kapetanovog dnevnika”

Riječ je o drugom singlu s aktualnog, istoimenog albuma. Singl i video spot prepuni su referenci na popularni SF serijal “Star Trek”. Koncertna promocija sprema se 25. siječnja u zagrebačkom klubu Boogaloo – poznata i predgrupa!

Zagrebačka inovativna i uzbudljiva instrumentalna četvorka Chui predstavlja naslovni singl s aktualnog albuma “Iz kapetanovog dnevnika” i njegov prateći video spot s neočekivanim završetkom.

Singl i video spot za “Iz kapetanovog dnevnika” poseban je po tome jer priča priču o dolasku Chuija na planet Zemlju kroz mnoge reference na popularni znanstveno-fantastični serijal “Star Trek”. Osim ispripovijedane priče o Chuiuj, singl metaforički govori i o ljubavi prema glazbi koju možda najbolje dočarava svima nam poznati “Star Trek” citat – “otpor je uzaludan”.

Za drugi singl s istoimenog albuma Chui su udružili snage s Mangrooveom (drugim sastavom frontmena i klavijaturista Tonija Starešinića), pa su tako korištena dva bubnja i dupli set klavijatura (Toni Starešinić i Leo Beslać), a tu je i Željka Veverec kao naratorica te free jazz saksofonist Vojkan Jocić uz sub dub baseve Konrada Lovrenčića i bubnjeve Ivana Levačića i Silvija Bočića.

Spot je animirao, snimio i režirao Dalibor Barić s kojim su Chui započeli suradnju na singlu “Pogledaj” i koji je zaslužan i za genijalnu naslovnicu albuma. Snimatelji su Hrvoje Nikšić i Srđan Sekulović Skansi koji je također radio mix i master, dok je za produkciju zaslužan sâm Toni Starešinić koji je ujedno i autor glazbe i teksta pjesme. Bend se također zahvaljuje i Kulturnom centru Mesnička na ustupanju prostora za snimanje spota te Goranu Delaču na posudbi Star Trek odijela.

25. siječnja u zagrebačkom klubu Boogaloo u organizaciji Dostave zvuka sprema se i koncertna promocija ovog hvaljenog izdanja. Nastup Chuija, koji dolaze u novoj postavi, jedan je od najiščekivanijih domaćih koncerata u novoj sezoni. Uz više gostiju koji će se pridružiti na pozornici, večer će otvoriti virovitički eksperimentalni sastav ZMaj. Ulaznice možete kupiti po cijeni od 50 kn u pretprodaji te 65 kn na dan koncerta.

Podsjećamo kako su Chui medijske stupce intenzivno nastavili puniti početkom listopada prošle godine, netom nakon objave aktualnog albuma “Iz kapetanovog dnevnika” i singla “Sila mi je” uz recenzije koje su sadržavale isključivo visoke ocjene i riječi hvale naših i regionalnih glazbenih kritičara. Upravo su s novim albumom dodatno pomaknuli granice jazz fusion glazbe i osvojili publiku svih dobnih skupina, raspoloženu za nešto svježe i drugačije, stoga ne čudi kako su se Chui s albumom “Iz kapetanovog dnevnika” našli i na brojnim domaćim i regionalnim top listama najboljih albuma u 2019. godini.