20 godina od objave debi albuma Siddharta nas časti s reizdanjem “ID20”
21. siječnja 2020.
Music Box (11067 Članci)
Podijeli

20 godina od objave debi albuma Siddharta nas časti s reizdanjem “ID20”

Jedno od najvećih imena slovenske glazbene scene, grupa Siddharta, iza koje stoje naši partneri iz izdavačke kuće Nika Records, obilježavaju 20 godina od objavljivanja debi albuma “ID”.

Još krajem prošle godine materijal s ove hvaljene ploče snimili su u novim aranžmanima u Studiju 22 u Regionalnom RTV Centru Maribor, a njegovo reizdanje nazvano “ID20” napokon je ugledalo svjetlo dana!

Kao i na debitanskom izdanju “ID”, Dejan Radičević je producent i novoga izdanja “ID20”.  Proces nastanka albuma zabilježen je i video kamerama, neke video snimke su već dostupne na na njihovom službenom YouTube kanalu, dok će  preostale biti objavljene tijekom idućih nekoliko tjedana. Redatelj i urednik videa je Matej Grginič (Ledena, Nastalo Bo, Strele v Maju, Jaz).

Siddharta je posljednja tri izdanja objavila za Nika Records, a zajedno su samo prošle godine prikupili 600.000 streamova te 1.250.000 sveukupno (izuzevši YouTube). Grupa Siddharta  nedugo nakon nastanka sredinom 90-ih prošloga stoljeća postala je jedan od najboljih koncertnih sastava s ovih prostora, a dosad su i rasprodali najveću slovensku dvoranu tri puta zaredom. Veliku bazu fanova imaju diljem svijeta, u Njemačkoj, a osobito u istočno-europskim zemljana kao što su Poljska, Hrvatska i Srbija.