IZVJEŠĆE/FOTO: Aklea Neon rasplesala Rockmark na prvoj ovogodišnjoj Akustici
22. siječnja 2020.
Nikola Knežević (2812 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Aklea Neon rasplesala Rockmark na prvoj ovogodišnjoj Akustici

Iz dana u dan broj obožavatelja talentirane i lijepe Slavonke Aklee Neon sve više raste, a pokazao je to i akustični session u Rockmarku gdje više nije bilo niti jednog slobodnog mjesta za publiku. Štoviše, jedan broj ostao je iza zatvorenih vrata.

Glazbenica koja svojom glazbom, plesnim pokretima i energijom ima određeni šamanski utjecaj uspješno kombinira one-girl band koncepciju s latino ritmovima i pop zvukom. U njezinoj glazbi su razni utjecaji, a više puta smo to spominjali, počevši s iskustvima koja je imala na putovanjima po svijetu, pa sve do glazbe naših prostora koju zna često obrađivati davši joj jednu novu dimenziju.

Predstavila je dosadašnje pjesme, “What I Want”, “Pola puta” i “Da mi je”, koje će se naći na njezinom prvom albumu, ali i svoje sessione koje je nazvala NeonOn Session. Čuli smo “Makebu” i “Tebe san ja, žen gazel”, vrlo zanimljivi spoj u kojem čak koketira i s balkanskim zvukom. Tako u jednom sessionu možemo čuti dva različita svijeta, Gustafe i sprskog repera Rastu. Neke glazbene komade možda ne biste nikada zasebno htjeli čuti, poput Raste, ali Aklea Neon će vas zavesti i s posebnom pozitivnom energijom osvojiti. Volio bih definitivno čuti još više njezinih autorskih stvari, tako da njezini nastupi budu ispunjeni u potpunosti vlastitom glazbom.

Jedinstvena je u mnogočemu, a za kraj koncerta učinila je nešto što još nismo doživjeli, molila je publiku da joj markerima iscrtaju motive po želji na njezino tijelo, naravno one vidljive dijelove, poput ruku, leđa i vrata. Publika je ovaj poduhvat objeručke prihvatila.

Aklea Neon je pravo osvježenje za hrvatsku kantautorsku scenu i nadamo se da će potrajati, a sudeći prema posjećenosti sessiona u Rockmarku to nikako neće biti upitno.

Foto: Nikola Knežević