Beogradski kantautor Niko Nikolić pjesmom “Vetruška” najavio drugi album
24. prosinca 2021.
Music Box (10966 Članci)
Podijeli

Beogradski kantautor Niko Nikolić pjesmom “Vetruška” najavio drugi album

Tik pred novogodišnje praznike, kantautor Niko Nikolić poklanja nam novi singl pod nazivom „Vetruška“ i time najavljuje svoj drugi album. Tražeći mir, Niko ovog puta inspiraciju otkriva u prirodi i naizgled neprimjetnim stvarima.

Nakon hitova „Pola noći“ i „Amerikanka“ s prvog albuma „Drugo mesto“, ovaj mladi glazbenik vraća se na scenu pjesmom koju karakteriziraju pitko i nenametljivo pjevanje, ritmične gitare i topli tonovi bendža.

„Proteklih godinu dana sam u stalnoj potrazi za nekim mirom koji nam je svima preko potreban u ovako konfuznom vremenu. Izgleda da su se osećaji koje je probudila ova potraga preneli i na muziku koju pravim. Verovatno sam podsvesno došao do reči koje su manje vezane za ljude, a više za prirodu, pojave i stvari oko nas na koje možda ne obraćamo pažnju”, objašnjava Niko.

Spot za pjesmu „Vetruška“, u režiji Dunje Maksimović, ispunjavaju prizori seoske idile kojom odišu tišina i spokoj, a u njemu se pojavljuju i plesačice koje svojim bajkovitim pokretima prate ritam prirode. Reklo bi se da je Niko ispao iz realnog svijeta u drugi idilični svijet, gdje među poljima suncokreta i u društvu domaćih životinja uči živjeti u trenutku.

Niko Nikolić je krajem 2020. godine objavio svoj melankolični pop album prvijenac „Drugo mesto“ za zagrebačku izdavačku kuću više manje zauvijek. Također je i druga polovica beogradskog electro rock dua Laplander.