Poznati dobitnici 2. Rock&Off nagrada
31. siječnja 2020.
Music Box (10961 Članci)
Podijeli

Poznati dobitnici 2. Rock&Off nagrada

Nezavisna glazbena novinarska nagrada Rock&Off u četvrtak 30. siječnja održana je drugi put u zagrebačkoj Tvornici kulture, a nagrađeni su glazbenici koji su svojim marljivim radom obilježili hrvatsku rock&off glazbenu scenu tijekom 2019 godine. Stručni žiri sastavljen od 77 novinara iz preko 40 medija donio je svoj sud, a izvođači su slavili u 10 kategorija.

Talentirani glazbenik Nikola Vranić, poznat pod umjetničkim imenom J.R. August dominirao je na dodjelama Rock&Off nagrada, a kući je odnio čak tri statue. Osvojio je nagradu za Album godine (“Dangerous Waters”), Veliki prasak godine te za Rock&Off izvođača godine. Glazbenik je imao čast i otvoriti glazbenu večer, a sa svojim je bendom izveo pjesmu “Crucify Me” na samom početku dodjele. Prema odabiru žirija, “Iskra” Damira Urbana i njegove četvorke je pjesma godine, a koncertni izvođač godine su riječki JonathanIrena Žilić je slavila u kategoriji Pop&Off izvođača godineRap&Off izvođač godine je Vojko VThe Siids su odnijeli pobjedu u kategoriji Elektro&Off izvođača godine, a Jazz&Off izvođač godine je grupa ChuiNagrada publike, za koju se moglo glasati na Iskonovim web stranicama, pripala je Goranu Baretu i Majkama.

KUD Idijoti su ovogodišnji dobitnici Rock&Off nagrade za životno djelo, kojom se konačno prepoznaje značaj i mjesto KUD Idijota, te koje im na domaćoj rock i punk sceni pripada. Nagradu su preuzeli Diego Bosusco – Ptica i Nenad Marjanović – Dr. Fric, dok su u ime Branka Črnca – Tuste nagradu preuzeli sin Ivan i kćer Maja Črnac.

Uz najavljene izvođače koji su nastupili na drugoj dodjeli publiku su zabavili duhoviti prezenteri, a prava glazbena poslastica su bile izvedbe pjesmama KUD Idijota „Ja sjećam se“ i „Za tebe“ zbora J.R. Augusta. Preslatka Jana Sienna Mikić, zvijezda spota nagrađene pjesme, preuzela je nagradu Urbana&4 te je kratkim govorom zahvalila svima te raznježila publiku.

Chui, J. R. August, Porto Morto, Sun U, The Siids, Aklea Neon, Overflow i Pocket Palma nastupali su na dodjelama nagrada, a iznenađenje večeri je bio nastup Vojka V na kraju same dodjele.