IZVJEŠĆE: Repetitor ponovno razvalio u đakovačkom hramu rokenrola
20. prosinca 2022.
Boris Abramović (292 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Repetitor ponovno razvalio u đakovačkom hramu rokenrola

Niti relativno hladna i kišna večer nije spriječila da se ponovo napuni đakovački Rock Bar King koji je ponovo (mislim treći put) ugostio ubitačni beogradski alternativni punk/noise trio Repetitor, protekloga petka, 16. prosinca.

Ovaj mali slavonski grad, ova oaza rokenrola je na idealnom mjestu i njemu gravitiraju i mnogo veća mjesta pa smo tako na koncertu vidjeli ljude koji su došli sa svih strana, od Osijeka i Vinkovaca do Našica i Slavonskog Broda. Nitko, ali baš nitko tko je ikad bio na koncertu Repetitora nije otišao razočaran, uvijek se na tim koncertima išlo do kraja, a tako je naravno bilo i ovoga puta. Ova beogradska trojka jednostavno “melje“ sve pred sobom, a i u Kingu je gorjelo. Parafrazirajući njihovu “Ekspediciju“ (čiju smo fantastičnu verziju čuli u Kingu), ova ekspedicija se naravno redovito vraća u ovaj “mali ali Veliki klub“, i ova ekspedicija nam je sinoć izvukla i zadnje kapi znoja.

Foto: Perica Šimundić

“Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji“, kako je ime njihovog zadnjeg albuma, i u Kingu nije postojao, nagurani ispred bine bacali su se svi kao u transu. Ubitačan ritam koji su davale Milena i Ana Marija pratio je potpuno mokri Boris koji se po običaju prošetao sa svojom gitarom kroz klub i po stolovima i zvučnicima. Prošetali su nas kroz svoj cjelokupni repertoar koji uključuje i nešto više pjesama sa prvijenca “Sve što vidim je prvi put“ i koji je od nedavno prvi put objavljen i na vinilu. Imali smo sreću čuti i novu stvar, “Kuc kuc” je nekakav radni naslov i ako ima pravde i sreće imat ćemo jedan ultimativni hit. Novi album vjerojatno još nije na vidiku ako se budu držali svoga olimpijskog tempa snimanja albuma, ali nove stvari se izgleda lagano kuhaju i ono što nas u neko dogledno vrijeme čeka je za sad više nego zanimljivo.

Foto: Perica Šimundić

Za puno ljudi koji su pohodili Rock Bar King sve ono što su vidjeli nije bio prvi put, jer onaj tko jednom vidi Repetitor uživo uvijek im se vraća ako sviraju negdje u blizini. Općenito količina energije na jednom mjestu koju na svojim koncertima isporučuje ovaj bend, a i energije koju im publika vraća je prosto nevjerojatna, i vjerojatno bi na tu temu i fizičari imali što reći. Nakon ubitačnog seta još ubitačniji dodatak, a nakon toga čuveni zagrljaj benda i naklon za kraj jedne ponovo fantastične vrele zimske večeri.

Još jednom sve pohvale za Rock Bar King i za Ivicu Pundu koji svojim ogromnim entuzijazmom već godinama dovodi u svoj klub samu kremu ne samo domaće i regionalne, nego i svjetske rock scene. Repetitor je svojim nastupom ponovo razvalio ovaj hram i oazu rokenrola, radujemo se njihovom povratku, a isto tako veselimo se svim sljedećim nastupima u ovom divnom malom klubu.