AntiValentinovo#5 oduševilo prepuni Boćarski dom!
17. veljače 2020.
Music Box (11023 Članci)
Podijeli

AntiValentinovo#5 oduševilo prepuni Boćarski dom!

Rasprodani Boćarski dom u subotu navečer je ekstatično disao kao jedno, a razlog kolektivnog veselja je bilo AntiValentinovo. Tradicionalna fešta, koja je od prošle godine prerasla u pravi zimski festival, svake godine uspije nadmašiti samu sebe.

Ove godine, peti put zaredom, održana je pod sloganom “Niti ljubav, niti karanje, samo tulumarenje!”. Prvi dan prošao je u znaku dance i pop hitova i zvijezda 80-ih i 90-ih, a drugi dan bio je u znaku žešćih punk i rock ritmova. Uz glazbene nositelje festivala Let 3Parafe te mlade snage M.O.R.T. i Ogenj, kao i dobrodošle povratnike OverflowAntiValentinovo #5 i drugi dan je u potpunosti opravdalo sva očekivanja i u subotu zapalilo Boćarski dom.

Količina dobre energije osjećala se već samim okupljanjem publike u dvorani, a show je počeo nastupom etno-punk senzacije Ogenj. Koprivnička petorka koja u svom zvuku spaja punk sa etno motivima sjeverne Hrvatske, svoj koncertni nastup otvorila je izvođenjem pjesme “Jedina”. Slijedile su “Ljubaf na najjakše”“Domaj”“Fakinska”. Iz prvih taktova odlične pjesme “Domaj” bilo je jasno zašto je njihov istoimeni album prvijenac osvojio dvije prestižne nagrade Porin, a koncert je bio i odlična prilika za najavu njihova novog albuma “Si kak jen”.

Nakon njih na pozornicu su stigle punk legende, riječki bend Paraf, predvođen Valterom Kocijančićem i Vim Colom. Dobar dio publike došao je pozdraviti pionire punka na ovim prostorima, koji su ovim nastupom nagradili publiku predstavivši znane pjesme iz svih faza karijere. Bio je ovo, od povratka na scenu, njihov najveći nastup, a pjesme “Javna kupatila’’“Fini dečko”“Narodna pjesma” izvedena na sveopće oduševljenje u duetu sa suvremenikom Davorinom Bogovićem, podsjetile su nas na zlatna vremena riječkog punka i dobro rasplesale publiku u dvorani.

Sinjska punk-blues četvorka M.O.R.T., nastavila je antivalentinovsku feštu otvorivši svoj nastup izvođenjem dojmljive skladbe “Isus”. Bend koji se proteklih par godina pokazao kao jedan od najpotentnijih domaćih mladih rock bendova, izveo je i svoje uspješnice “Nina”“Bog”“Pas”. Skladni glazbeni niz AntiValentinova nastavljen je moćnim nastupom koprivničkog Overflowa i pjesmama “From My Lips”“Hit Me”“Doctor”, a odlično raspoložena publika zapjevala je u glas zajedno s bendom možda i najveći hit Overflowa – “Dorothy”. Ovim nastupom Overflow su nas podsjetili na svoje ponajbolje nastupe iz devedesetih, potvrdivši se kao bend u odličnoj formi i bend koji nam je svojim izbivanjem nedostajao na sceni.

Finale večeri i trenutak potpune kolektivne euforije koji su svi s nestrpljenjem čekali, nastupio je kada se Let 3 popeo na pozornicu. Legendarni riječki rockeri otvorili su svoj nastup ekskluzivnom modnom revijom kreacija Ivice Skoke koju je vodio “lovac” HRT-ove Potjere Dean Kotiga. Petorica rockera u štiklama i šljokicama još jednom su, ovaj puta modnom provokacijom, potvrdili zašto su jedan od najzanimljivijih suvremenih hrvatskih rock bendova. Glazbena institucija, koja u svojem umjetničkom izričaju spaja performans i glazbu, nastup je otvorila furiozno pjesmom “Dijete u vremenu” koju je odmah u glas zapjevao prepuni Boćarski dom. Slijedili su hitovi “Izađi mala”“Tazi Tazi”. Publika je u trenutku izvođenja “Omađijaj me” i “Izgubljeni’’‘‘Profesor Jakov’’ nastavila pjevati ove hitove u glas s Prljom potvrđujući još jedan trijumf Leta 3 na domaćem terenu. U trenutku kada se Letovcima na pozornici pridružio Vuco, prvo u izvedbi vlastitog mega hita ‘‘Podigla me iz pepela’’, a onda zajedničku uspješnicu “Golub Vaso”, cijela dvorana sa rukama u zraku pozdravila je nastup koji će se godinama prepričavati.

“Ovo je moguće samo na AntiValentinovu!’’, bio je komentar koji su ponavljali mnogi i bili su u pravu. Ovakvu atmosferu i spoj samo naizgled nespojivog, u furioznu festivalsku feštu može se vidjeti samo na AntiValentinovu! Dva dana u Boćarskom domu potvrdila su da je antivalentinovska publika najbolja u gradu te da je uspjela pobijediti čak i brojne uobičajene valentinovske koncerte koji su se održavali i u mnogo većim prostorima.

Foto: Goran Berović