Novi singl Nike Turković – iz mraka do utopijskog raja
21. veljače 2020.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Novi singl Nike Turković – iz mraka do utopijskog raja

U rujnu prošle godine, vratila se na hrvatsku glazbenu scenu nakon 15 godina, dok smo ju svi još pamtili kao djevojčicu koja nas je 2004. predstavljala na izboru za Dječju pjesmu eurovizije.

Nika Turković, pojavila se sa singlom U mraku te polako ali sigurno, pomaknula sve granice, od zvuka do vizuala, oduševivši i publiku i struku.  Predstavljamo novi singl ove talentirane mlade glazbenice. Na velika vrata dolazi – Raj.
Pjesma je nastala kao želja za prikazivanjem nekog utopijskog okruženja koje osjećamo kad smo jako u ljubavi. Ta oaza sreće, mira, bezgrešnost kada je sve idilično i upravo rajski. Također mi se prožela i tema svijeta u kojem živimo, gdje je često važnije da je ljubav savršena na van, a ne iznutra – i upravo to kako je bitnije, bolje i važnije da je unutrašnjost rajska, dok izvana može biti kako god to ljudi žele doživjeti.”

Sada već uhodani duo u stvaralaštvu, Nika i glazbenik Ivan Pešut, opet su potvrdili da je fuzija njihove glazbe i teksta – upravo ono što smo čekali na glazbenoj sceni.
Ideju za sam kraj pjesme donio je Ivan Pešut, pa smo zapravo od kraja i krenuli. On je posložio sve rajske, ambijentalne zvukove u cjelinu, napravili smo glazbenu podlogu i ja sam zatim preko toga napisala tekst i melodiju.”

Vizualni identitet ponovno je nastao pod vodstvom produkcije SESTRICE, redatelja Luke Sepčića i producentice Ane Badurine koji su još su jednom okupili, kako Nika kaže – tim iz snova.
Htjela sam da se prikaže sve onako kako ja to čujem u svojoj glavi. Vrlo ambijentalno, čak pomalo u transu, bijelo, prozračno, lagano, zaljubljeno i nježno, uz dodatak snage.”

Ostatak tima zaokružio je ovu snažnu vizualnu priču: Ivana Vukušić u suradnji s Envy RoomomKlisabom i AdidasomMijo Majhen i Sonja Kvesić koji su stvorili Nikin vizualni identitet, Petra Mikšik koja ga je prenijela u magične fotografije te Nina Mia Čikeš koja se pobrinula za bogatu scenografsku priču.
Dario Radusin na kameri te neizbježna Maida Srabović u montaži, očekivano su mi ispunili sva očekivanja. Luka Kuzmanić postao je moj vizualni partner u zločinu. Htjela bi se zahvaliti i Kiari, Ani, Žani i Toniju za pomoć na setu – i najmanje uloge stvaraju velike priče. Veliku zahvalu želim uputiti i Hrvatskom glazbenom zavodu, prostoru u kojem je moja pjesma pronašla svoj dom. U trenutku kada smo ušli u dvoranu, sve je bilo kristalno čisto i znali smo da radimo na jednoj posebnoj rajskoj priči. ”

Događa se sve čemu smo se nadali, Nika Turković, u audiovizualnom Raju, nastavlja slijediti svoj izričaj, put i viziju. Bezkompromisno i hrabro. Malo je reći, da smo već sada uzbuđeni zbog svega što nam Nika tek donosi.

Foto: Petra Mikšik