Zagrebački kraut masteri Šumski u pratnji Peglice i Komandosa dolaze u Vintage
23. veljače 2020.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Zagrebački kraut masteri Šumski u pratnji Peglice i Komandosa dolaze u Vintage

U srijedu 1. travnja zagrebačka grupa Šumski po prvi puta stiže u Vintage Industrial Bar.

Ova skupina kraut rock psihodeličnih gurua stiže s aktualnim albumom „Ostrvo ledenog kita”, uz koji će pretresti svoju daleku prošlost s ostala četiri albuma, a kao pojačanje dovode Peglicu i Komandosa, peteročlani bend stacioniran u Zagrebu i poslan s planeta Kefter.

Šumsi su davne 1991. godine osnovali Kornel Šeper i Marin Juraga, a status kultnog zagrebačkog benda donio im je njihov drugačiji i sasvim jedinstven zvuk, nastao pod utjecajem cijelog niza glazbenih stilova, od afra, krauta, new wavea, avant-popa, prog-rocka pa sve do glazbe iz crtanih filmova.

Osim u Hrvatskoj nastupali su u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Mađarskoj, Nizozemskoj, Češkoj, Belgiji, Makedoniji, Bugarskoj, Švicarskoj, Danskoj, Njemačkoj i Velikoj Britaniji. Šumski su objavili pet albuma – „Lov na vile“, „Safari“, „Baba spava“, „Ronioci“, te „Ostrvo ledenog kita“ čija je krilatica “Za depresivno vrijeme – veseli depresivni hitovi!”.

Novi uzlet benda obilježile su svirke po važnijim festivalima u regiji – Exit, INmusic i SuperUho, kao i fantastične recenzije novog albuma u hrvatskim i slovenskim medijima te prisustvo na skoro svim listama albuma godine.

Ulaznice možete kupiti u pretprodaji po cijeni od 40 kuna, dok će na dan koncerta biti 55 kuna.