Deseto izdanje Regiusa dovodi Bajagu u Šibenik
27. veljače 2020.
Music Box (10255 Članci)
Podijeli

Deseto izdanje Regiusa dovodi Bajagu u Šibenik

Početkom srpnja na rtu Martinska, s prekrasnim pogledom na šibensku gradsku jezgru s jedne strane i kanal sv. Ante s druge, Bajaga & Instruktori svirat će bezvremenske hitove poput „Tišina“, „Kad hodaš“, „Verujem, ne verujem“, „Plavi safiru“, „Život je nekada siv, nekada žut“, „Zažmuri“ kao i pjesme s aktualnog albuma „U sali lom“ iz 2018. godine.

Posljednji put nastupali su 1989. godine u sportskoj dvorani Baldekin u vrijeme kad su se vrtoglavo uzdizali na ondašnjoj sceni.

Cijela jedna bogata karijera dogodila se u međuvremenu koja je iznijedrila s nizom studijskih i live izdanja te ga ‘zacimentirala’ u legende regionalne scene. Nikad zastarjelog, a uvijek svojeg. Tajna njegovog uspjeha je upravo u tome što je njegova glazba autentična i bezvremenska pa se s njom mogu poistovjetiti starije i mlađe generacije.

Ono što Bajagine koncerte čini omiljenima među publikom je njegov jedinstveni stil, a zatim i uigranost njegovih Instruktora koji ga više od 30 godina prate po svijetu. Njegov uspjeh može se sažeti u jednu rečenicu glazbenog novinara Zorana Tučkara: „Bajagine pjesme i koncerti su dokaz kako je moguće istovremeno i dalje biti aktualan i držati se svojih principa“.

Deseti Regius, koji se organizira kroz organizaciju PARK, održat će se 10. i 11. srpnja na rtu Martinska koji je 2019. godine postao novi dom čak šest festivala i tako postao nova festivalska meka u Hrvatskoj.

Limitirani broj Ranograbilica za Regius dostupan je po promotivnoj cijeni od 90 kn.

Foto: Nikola Knežević