Putokazi opet jedinstveni! Objavili novi album “Meandri”!
27. veljače 2020.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Putokazi opet jedinstveni! Objavili novi album “Meandri”!

Za sve poštovatelje znakova koje Putokazi ostavljaju i one koje će ih tek otkriti, ova jedinstvena glazbena pojava, punih trideset i šest godina, iz albuma u album, iz generacije u generaciju, kroz više od 400 pjevača hrabro istražuje, promišlja glazbu izvan okvira i s prepoznatljivim osmijehom čuva ono što se danas rijetko nailazi, predanost ideji i pristup izbrušen do savršenstva.

“Odlučili smo zagrebati najdublje. Dosljedni sebi, uronili smo u novi projekt od početka do Smrti… Skladbe u ‘Meandrima’ Putokaza su putovanja koja izmjenuju tijek, korita Rječine, oštro i krivudavo s promjenama pravca, ali uvijek s konačnim ciljem. Konačnim poput Smrti, koja je uvijek na koncu novog početka.”, pojašnjavaju Putokazi novi album “Meandri”

“Repetitivno perpetuiranje do novog dana, do nove rasprodaje. Nestaje svijet pravih vrijednosti, bilokakvih ustvari. Glazba, uronjena u konzumizam, postaje samo zrcalom vremena. Ne poštuje se više Nikoga i Ništa. Nismo nimalo ponizni, ni na kratko, treptaja tren. Dok, tek ponekad, osluhnemo deja vu melodiju pjesme koju je pjevala naša Baka, gledamo nepomično u jednu točku besmisla. Vrijeme je za krik. Za potragu za izgubljenim nama Samima. Za ljubavlju, suradnjom, dobrim i Svjetlom. Samo, kako ponovno spoznati vrline toplog Sunca i Života? Ako nisi upoznao tamu, nećeš znati cijeniti Svjetlost. Ako ne poštuješ Tugu i Smrt, nećeš znati poštovati Život.”, ističu i pjevaju glasnije nego ikad.

Glasovnu izvedbu pjevača Putokaza u “Meandrima” prate autohtoni žičani instrumenti i udaraljke u tradicionalnim ritmovima Primorja, Hrvatske, ali i svih strana svijeta u jedinstvenoj cjelini koja pršti vrhunskom izvedbom. Projekt uključuje 30-ak umjetnika, glazbenika, autora, orkestratora, producenata, tonskih snimatelja, pjevača Putokaza, koreografa, kostimografa, dizajnera …

“Likovno oblikovanje omota prati osnovnu ideju glazbenog izričaja i pritom jednostavno simbolizira dostojanstvenu mijenu u našim životima: ne postoje ni početak ni kraj. Postoje samo meandri kao životni zavoji kojima protječemo.” – Putokazi.

Koncept, glazbu, tekst, vokalne aranžmane i korepetiranje potpisuje Miranda Đaković koja je svirala i akustičnu gitaru, a akustičnu i električnu gitaru, arapsku lutnju, ukulele, mandolinu, bisernicu, glockenspiel i udaraljke svirao je Zoran Majstorović. Album je sniman u studiju Home u Rijeci pod ravnanjem tonskog snimatelja Gorana Lakotića. Zvuke Rječine snimao je Ivo Vičić Arexx.

Putokazi danas:

Jasmina Sokoli, Antonia Svetina, Helena Živković, Miranda Đaković, Ivana Blaškan, Magda Martedić Šimac, Daniela Rašić Strčić, Sarah Nicole Vukšić, Dolores Marinić, Vedrana Lisica Pavlović, Mia Doričić, Branka Matić Dereta, Tea Mirth i Mia Barić

Vokali su snimani u studiju ‘Megaphone’ u Rijeci, a tonski snimatelj bio je Davor Tomić.

14. album Putokaza objavljen je za Dallas Records.

Popis pjesama:

Arte.Ri.ja

I. TanTanatos
II. Zimska
III. Mama
IV. Meandar I
V. Tužna
VI. Kishica (organic ZMaj Mix)
VII. Meandar II
VIII. Igralica
IX. Podsjeti me (Volim)
X. Jupiter
XI. Imam nekog koga nemam
XII. Meandar III (Bolim)

Rječina

XIII. Meandar IV
XIV. TanTanatos (Filip Frank Remix)
XV. Kishica
XVI. Meandar V (Imam nekog koga nemam II)