Coldplay se vraćaju u školu video spotom za pjesmu “Champion of the World”
1. ožujka 2020.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Coldplay se vraćaju u školu video spotom za pjesmu “Champion of the World”

Pjesma je objavljena na njihovom aktualnom albumu “Everyday Life” koji je etiketiran kao njihov najpustolovniji album do sada.

Ponekad se moramo vratiti na početak kako bismo vidjeli gdje smo. Pjevač grupe Coldplay, Chris Martin vratio se tako u školske klupe u novom videospotu za pjesmu “Champion of the World”.

Novi video sniman je u Los Angelesu pod redateljskom palicom francuske filmašice Cloé Bailly i predstavlja portret dječaka koji proživljava teško djetinjstvo, ali pronalazi utjehu u glazbi i svijetu mašte, a utjelovio ga je frontman grupe Coldplay.

“Video govori o toj čarobnoj moći koju djeca posjeduju da se isključe iz stvarnosti i uskoče u svoj vlastiti svijet.”, otkriva Cloé Bailly, redateljica novog spota.

Nakon singlova “Orphans”, “Arabesque”, “Everyday Life”, “Daddy” i “Cry Cry Cry”, britanska rock četvorka Coldplay predstavila je tako najnoviji singl “Champion of the World” s hvaljenog, osmog studijskog albuma “Everyday Life”.

Dvostruki album “Everyday Life”, kojeg čine dva konceptualna djela “Sunrise” i “Sunset”, objavljen je krajem listopada putem etiketa Parlophone / Atlantic na CD-u, vinilu, kaseti i u digitalnom obliku. Premijerno je predstavljen ekskluzivnim koncertima na otvorenom u Jordanu i etiketiran kao njihov kreativno najpustolovniji uradak dosad.  Šesnaest dirljivih, intimnih pjesama bavi se temama ljubavi, rata, rasizma, vjere, kontrole oružja, prijateljstva, klimatskih promjena, policijske brutalnosti, itd.

Foto: Tim Saccenti