“Raj” Nike Turković najavljuje drugo izdanje projekta Femme nouvelle
6. ožujka 2020.
Music Box (10743 Članci)
Podijeli

“Raj” Nike Turković najavljuje drugo izdanje projekta Femme nouvelle

Projekt Femme nouvelle koji je prošle godine okupio jedanaest domaćih kantautorica. Anu Opalić, Akleu Neon, Maju Posavec, Mary May, Ninu Romić, Natali Dizdar, Remi, SUN U, Saru Renar, Insolate i Željku Veverec dobiva svoje drugo izdanje.

“Kao i prošle godine cilj projekta je osigurati što veću medijsku prisutnost kvalitetnim kantautoricama, približiti njihovu glazbu kritici i publici i potaknuti ih na suradnju. Novost ove godine je što smo osim direktnog poziva imali i natječaj, pa su se glazbenice mogle same prijaviti s pjesmama. Odaziv je bio zaista velik, te smo dobili zaista kvalitetnu glazbu. Uskoro ćemo objaviti čitav popis glazbenica koje sudjeluju u projektu, a s obzirom na novi koncept rezultat je zaista šarolika i posebna ekipa.” – objasnila je autorica koncepta Lana Čulig iz Aquarius recordsa.

Femme nouvelle vol. 2 tako najavljuje hit singl mlade autorice Nike Turković, a među prvim potvrđenim imenima ovog jedinstvenog projekta našle su se i Ida Prester, Anja Papa (pocket palma) i Barbara Munjas.nova kom

Kao i prošle godine, promocija albuma bit će festivalskog tipa i održat će se u zagrebačkoj Laubi 5. i 6. lipnja u sklopu Book faira “Knjiga za na more”.

Foto: Vladimira Spindler