Drugo lice Luce – hommage soul divama u Saxu!
30. rujna 2019.
Music Box (9893 Članci)
Podijeli

Drugo lice Luce – hommage soul divama u Saxu!

Pod nazivom ‘Drugo lice Luce’ priznata kantautorica mlađe generacije LUCE 21.11. u zagrebačkom klubu Sax počastiti će nas ekskluzivnom večeri na kojoj će izvesti nezaboravne pjesme najvećih soul diva.

Aretha Franklin, Nina Simone, Etta James, Dinah Washintgton, Dusty Springfield, Ella Fitzgerald samo su neke od glazbenih veličina čije će se pjesme naći na repertoaru mlade glazbenice koja je uz svoj autorski rukopis javnost dojmila i svojim jedinstvenim, impresivnim vokalom gdje su mnogi komentirali kako se osjeti soul u njenom glasu.

Luce i sama ističe da je još u ranoj mladosti postala štovateljica stvaralaštva soul diva. Ovaj koncert bit će nešto sasvim drugačije od onoga po čemu ju je javnost upoznala, ujedno njezin hommage ženama koje su ostavile dubokog traga u glazbenoj povijesti. ‘Koncertom u Saxu dajem priliku ljudima da upoznaju moju drugu stranu osobnosti. Autorski najčešće stvaram melankolične pjesme, no energija soula je svakako dio mog karaktera. Oduvijek volim i slušam soul, odrasla sam uz takvu glazbu. Ova ideja posvete velikim imenima soula mi se već duže vrijeme vrzmala po glavi i trebalo mi je vremena da uhvatim hrabrosti i upustim se u koštac s pjesmama koje su vokalno vrlo zahtjevne, ali volim izazove jer me tjeraju da prelazim neke svoje barijere u glavi. Nadam se da ću biti dorasla zadatku i uz pratnju svog sastava na najbolji mogući način prezentirati publici soul klasike. Nestrpljiva sam i jako se veselim koncertu u Saxu gdje ću publici približiti jedno ‘drugo lice Luce’.

Kako će se na repertoaru naći bezvremenski kapitalni soul naslovi poput ‘Something’s gota hold on me’, ‘Respect’, ‘Chain of Fools’, ‘Cry me a river’, ‘Rescue me’, ‘Feeling good’, ‘At last’ ovo iskustvo nipošto se ne bi smjelo propustiti gdje 21.11. možemo očekivati sjajnu atmosferu u Saxu.

Ulaznice za ovu klupsku poslasticu u prodaju kreću u četvrtak 3. listopada u prostorijama kluba Sax/Palmotićeva 22/2 po early bird cijeni od 50kn sve do dana koncerta kada će biti 60 kn.

Foto: Nikola Knežević