#glazbomprotivpanike – hvalevrijedna inicijativa koja je krenula s Massimovog Instagrama
15. ožujka 2020.
Nikola Knežević (2521 Članci)
Podijeli

#glazbomprotivpanike – hvalevrijedna inicijativa koja je krenula s Massimovog Instagrama

Od pamtivijeka je bilo poznato kako je glazba jedan od najboljih prirodnih lijekova protiv tjeskobe, depresije, ljubavnih problema i mnogočega, ali i panike.

S obzirom da se svijet nalazi u velikoj borbi protiv koronavirusa o kojem ne znamo toliko puno, ali znamo toliko da među sobom stvorimo strašnu i nepotrebnu paniku koja je još veća (dugoročnija) bolest od samog virusa. Stoga se na jedan jako lijepi i hvalevrijedan potez odvažila Vlatka Vužić koja vodi Instragram stranicu popularnog hrvatskog glazbenika Massima. U dogovoru s Massimom krenula je na inicijativu koju je jednostavno nazvala hashtagom – #glazbomprotivpanike.

“Mi glazbenici vam ne možemo davati upute što trebate činiti. Ovo je situacija u kojoj svi trebamo slušati isključivo upute Kriznog stožera i stručnog medicinskog osoblja koje zaslužuje veliko poštovanje i zahvalnost. Ono što mi glazbenici možemo, kad ste nam već okupljeni ovdje, jest zamoliti vas da ne dozvolite da vašim životom zavlada panika i stanje potpune negative. I ovo će proći, i novo, možda u nečemu i bolje vrijeme za sve nas, će doći. Družit ćemo se ponovo na koncertima, a do tada sviramo i/ili pjevamo u svoja četiri zida. A može i na balkonima i prozorima kao dragi nam susjedi Talijani. Pozvani su naravno, i drugi kolege i kolegice da se uključe da među toliko teških i negativnih objava na društvenim mrežama uguramo glazbu kao ono lijepo i pozitivno.”, piše na Instragramu Massima uz zaključak – “borimo se #glazbomprotivpanike”.

“Ostanite doma. Slušajte glazbu. Jedno je sigurno, ona nam svima pomaže da se osjećamo bolje. Od danas na storyju svaki dan ide link na jednu pjesmu po našem izboru za vas. I tako će biti dok ovo ludilo ne prođe. Ako i sami snimite neku svoju izvedbu, pošaljite, rado ćemo podijeliti.”, piše.

Nadamo se da će i ostali glazbenici, ali i neglazbenici podržati ovu inicijativu i da društvenim mrežama pokušamo proširiti glazbu, a ne paniku.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Ostani tu. ? Od svih pjesama najprikladnija za ovaj trenutak u kojem je jedino dobro to što nas uči da moramo brinuti o drugima više nego o samima sebi. . Ostanite doma. Slušajte glazbu. Jedno je sigurno, ona nam svima pomaže da se osjećamo bolje. ? . Od danas na storyju svaki dan ide link na jednu pjesmu po našem izboru za vas. I tako će biti dok ovo ludilo ne prođe. Ako i sami snimite neku svoju izvedbu, pošaljite, rado ćemo podijeliti. . Mi glazbenici vam ne možemo davati upute što trebate činiti. Ovo je situacija u kojoj svi trebamo slušati isključivo upute Kriznog stožera i stručnog medicinskog osoblja koje zaslužuje veliko poštovanje i zahvalnost. . Ono što mi glazbenici možemo, kad ste nam već okupljeni ovdje, jest zamoliti vas da ne dozvolite da vašim životom zavlada panika i stanje potpune negative. I ovo će proći, i novo, možda u nečemu i bolje vrijeme za sve nas, će doći. . Družit ćemo se ponovo na koncertima, a do tada sviramo i/ili pjevamo u svoja četiri zida. A može i na balkonima i prozorima kao dragi nam susjedi Talijani. . Pozvani su naravno, i drugi kolege i kolegice da se uključe da među toliko teških i negativnih objava na društvenim mrežama uguramo glazbu kao ono lijepo i pozitivno. . Borimo se #glazbomprotivpanike ? . #MassimoSavic

Objavu dijeli Massimo (Official) (@massimo.official)

Foto: Walter