Kantautorica Adari predstavlja se publici novom pjesmom “S druge strane posteje”
18. ožujka 2020.
Music Box (10948 Članci)
Podijeli

Kantautorica Adari predstavlja se publici novom pjesmom “S druge strane posteje”

Adari (Daria Tamara Rac) ne staje! Nakon objave autorskog albuma “Five Petals of Venus” vrijedna brodska kantautorica nastavlja suradnju s producentom Sandrom Bačićem, koji je ovaj put autor glazbe i aranžmana te zajedno sa srpskom spisateljicom Oliverom Skoko stihova pjesme “S druge strane posteje”.

Video spot (animacija u pijesku) napravila je ruska “sand art” umjetnica s beogradskom adresom, Anna Kononenko.
Ovaj pitki “dalmatinski country” uradak, u kojem ćete prepoznati utjecaje od Meri Cetinić do Willieja Nelsona, snimljen je u studiju Picaboca, a u snimanju su sudjelovali: Adari – vokal i prateći vokal, Slavica Mutavdžić – prateći vokal, Paul Kempf – klavir i orgulje, Vinko Didović – harmonika, Vladimir Jevicki – gitara, Filip Križan – bas, Sandro Bačić – programiranje i doboš.

Adari nije bend, kako su je u nekim prilikama etiketirali, već anagram njenog imenaDaria Tamara Rac rođena je u gradu Lodz u Poljskoj, a živi u Slavonskom Brodu. U početku svira i pjeva u raznim brodskim bendovima, a kasnije snima svoje autorske pjesme na engleskom, poljskom i hrvatskom jeziku. Grupa irskih producenata i glazbenika, među kojima je i Bob Geldof, prepoznaje njenu pjesmu “Hurry Up” te je poziva na međunarodni Youbloom Festival u Dublinu, a singl “Miedzy nami” dospijeva na top liste u Poljskoj, te na poljski radio u Londonu. Početkom 2019. objavljuje album “Five Petals of Venus”.