Live verzija pjesme “Jezero” Nine Romić dobila videospot!
24. rujna 2023.
Music Box (10738 Članci)
Podijeli

Live verzija pjesme “Jezero” Nine Romić dobila videospot!

Jedna od značajnijih domaćih kantautorica, Nina Romić, objavila je original pjesme “Jezero” na aktualnom istoimenom albumu za Aquarius Records. Novu live izvedbu te pjesme, snimala je u klubu Dva Osam.

“Pozivnica Vedrana Peternela se ne odbija! Zvučni zid je jedna sjajna priča, između ostalog, i zbog povećanja vidljivosti onih žanrova i glazbenika koji ne pripadaju glavnoj struji mainstreama koji uglavnom zauzima preko 90 %, ako ne i više medijskog prostora. Sretni smo što smo dio ove kompilacije, i nisam dvojila koju ću pjesmu odabrati za snimanje. Pjesma “Jezero” najbolje predstavlja istoimeni album koji sam objavila nešto ranije ove godine, a glazbenici s kojima sam ga stvarala su i svirali na ovoj kompilaciji. To su multiinstrumentalisti Jelena Galić i Leo Beslać, koji su osim na mojoj pjesmi, ostavili trag i na drugim skladbama ove kompilacije“, kaže Nina Romić napominjući kako su live spot za “Jezero” snimili u zagrebačkom klubu Dva Osam. To joj je ujedno bila i prilika da se prisjeti nekadašnje Jabuke, kluba koji je nekoć ondje bio: „Bilo se jako zanimljivo vratiti nakon podosta godina, i u totalno drugom poslanju.”

Novo Menartovo izdanje „Zvučni zid“, na dvostrukoj ploči predstavlja petnaest bendova s hrvatske alternativne scene! Projekt je bio zahtjevan jer na kompilaciji nisu okupljene već postojeće studijske snimke već su sve pjesme snimljene ponovno i to uživo u deset klubova.  Pjesme su za ovo izdanje snimali: Hram, Skotni vrag, Nemeček, Nina Romić, Barbara Munjas, Rolo, Mimika Orchestra, Povraccio di Colteo, Sara Renar, CRIO, Roj osa, Seine, Šiza, Denis Katanec i Živa voda.

Foto: Marina Uzelac