Gordana Marković predstavila novi singl i s njim prvi samostalni studijski album!
20. ožujka 2020.
Music Box (9473 Članci)
Podijeli

Gordana Marković predstavila novi singl i s njim prvi samostalni studijski album!

S prvim danima proljeća zagrebačka glazbenica i autorica Gordana Marković objavljuje svoj prvi samostalni studijski album – naslova „Obrisi“ izdanje je od petka, 20. ožujka dostupno u digitalnom obliku. Objavu albuma prati i predstavljanje novog singla „O tome su svi govorili“, zajedno s pratećim videospotom.

Početkom prošle godine, Gordana Marković, koju smo do sada imali priliku upoznati kroz rad u skupini Auguste te kao redovitu izvođačicu HRT-ovog showa „A strana“, hrabro je zakoračila u samostalnu glazbenu karijeru. Kroz 2019. godinu upoznali smo je kroz autorske singlove „Što smo naučili“, „Učini što moraš“ i „U tišini“, a sada je prilika da nam se predstavi i kroz svoj prvi samostalni studijski album „Obrisi“:

Izdanje „Obrisi“ donosi ukupno deset pjesama, za čiju produkciju je zaslužan Tomislav Franjo Šušak (Vatra), s kojim je započela suradnju još za vrijeme aktivnosti u skupini Auguste. Nove pjesme nastajale su u periodu od godinu dana, a o iščekivanju objave svog prvog albuma Gordana iskreno otkriva: „Nadam se da neće biti predramatično ako kažem da je moj samostalni, kantautorski album nešto što sam oduvijek htjela snimiti. Uz veliku pomoć i podršku Tomislava Šuška i Jerka Jurina ta se ideja počela lagano konkretizirati kada smo snimili prvu pjesmu, „Što smo naučili”. Tada sam znala da imam pravi tim oko sebe i da će cijeli proces biti kreativan, zabavan i posložiti se točno onako kako treba.“

Kao novi singl s albuma predstavljena je i pjesma „O tome su svi govorili“, zajedno s pratećim videospotom, ovom prigodom početkom godine snimljenim u predivnom krajoliku južnog dijela Izraela. Spontana odluka odvela je Gordanu Marković i njenog prijatelja i dugogodišnjeg suradnika – redatelja Josipa Ninkovića u tamošnji posjet zajedničkom prijatelju, gdje su zatim odlučili snimiti i ovaj videospot.

„Veliki sam ljubitelj putovanja, pa kada se pružila prilika da se spoje moje dvije najveće ljubavi – putovanje i glazba – nije bilo sretnije osobe od mene!“ otkriva Gordana o ovom pothvatu i nastavlja: „Bili smo smješteni u Jeruzalemu, ali lokacije koje smo odabrali za snimanje nalaze se na južnom dijelu zemlje, u blizini granice s Egiptom. Samo snimanje je proteklo spontano, jer Josip i ja već dugo surađujemo, a zapravo je najveći izazov bio kako s jako malo opreme i ograničenom prtljagom snimiti spot! Ali uspjeli smo!“.

U samom procesu kreiranja novog albuma Gordani se u studiju pridružila nekolicina kvalitetnih imena domaće glazbene scene; kao stalni član njenog pratećeg benda bubnjeve je snimio Jerko Jurin; dionice violončela odsvirao je Matej Milošev, dok su za gitare zaslužni  Filip Pavić, Miroslav Gugić i Luka Čapeta. Svoj doprinos pojedinim pjesmama dali su i Marko Radić, Jaka Arh, Tomislav Mihaljević, Lovro Knežević i Branimir Norac, a dio instrumenata odsvirali su i sama Gordana te producent Tomislav Franjo Šušak.

Album „Obrisi“ – popis pjesama:

1. Što smo naučili
2. Učini što moraš
3. U tišini
4. O tome su svi govorili
5. Cijeli moj svijet
6. Iz navike
7. Samo ja
8. Idi tamo gdje je ljubav
9. Čekam tvoj znak
10. Jedan tren

Foto: Josip Ninković