“Prokleti zec” terminatora napada!
6. travnja 2020.
Music Box (11094 Članci)
Podijeli

“Prokleti zec” terminatora napada!

Sjećate se onih vremena prije potresa, virusa, godzilla i vulkana? E, pa bend termintor pripada tim vremenima. Energetska bomba pozitivizma i ludila koja će nas sjetiti da ćemo opet takvu pjesmu moći slušati u autu, ignorirati kamere dok sunce prži i zrak je skroz bez pjeska iz pustinje…

Terminator je autorski bend osnovan 2017. godine. U tako kratkom postojanju, treba izdvojiti koncert na Wembleyu, sviranje kao predgrupa Foo Fightersima, glazbena suradnja s Jackom Whiteom, dogovaranje turneje s Depeche Modeom i Peppersima, te svirka u Vintageu subotom. To su sve stvari o kojima terminator sanja. Glazbeni izričaj im je zato kompatibilan s gore navedenim izvođačima kako bi lakše ostvarili svoje snove. Kao autorski bend krenuli su prvo u pohod Zagreba kako bi izgradili publiku, stekli višak obožavatelja i time olakšali proces snimanja i objavljivanja prvog albuma.

Zanimljiva jest činjenica da za 6 godina, 11 mjeseci i 8 dana glazbeni sastav terminator slavi svojih 10 godina postojanja. Do sada su napravili 18 autorskih pjesama, odsvirali 20 svirki te razgovarali o prijavama na natječaje. Trenutno su u fazi snimanja svog prvog albuma u suradnji sa SIPA musicom. Aktivni su sudionici međunarodno priznatih programa i inicijativa poput ”Motocrossom za život”, ekološki program kontrole vremena ”Windsurfing bez vitra”, imaju člana u vegetarijanskoj udruzi za prava magarca i krava ”Krav-maga”. Također, imaju dva delegata iz NATO-a zaduženih u programu za suzbijanje amaterizma i unapređenje topništva tzv. ”GoPro Canon Initiative”. Članovi terminatora su: Katarina Vukadin, Željko Kožar, Ivo Dunat i Dinko Pasini.

Možda sada i niste sigurni da znate puno više o terminatoru, ali vjerujte do kraja ovog teksta znat ćete još manje. No, ako ulovite jednom njihovu svirku uživo sve će vam biti jasno. Terminiranje je garantirano!

A da, imaju i novu pjesmu i spot pod nazivom “Prokleti zec”. Za nju su krivci Željko Kožar, Ivo Dunat i Dinko Pasini kao autori glazbe i aranžmana. Tekst je napisala pjevačica Katarina Vukadin, a za snimanje, produkciju i dodatni aranžman zaslužan je Silvio Pasarić. Spot za pjesmu nastao je iz glave i ruku Dinka Pasinija (to je onaj u plavoj majci s gitarom u spotu).

Oko pjesme i spota terminator skromno objavljuje:

“Zagrebački bend terminator je našao način kako spasiti svijet. Za sve je kriv “Prokleti zec”. On teorijama zavjere, nevjere i uvjere želi sve izokrenuti. On je tajanstven, skriva se u mišjim rupama (zbog toga su ljudi i počeli psovati nedužne miševe), sjajno igra biljar i postoji otkad su nastale prve civilizacije. Spasiti svijet možemo tako da ga ulovimo i zamolimo da prestane. Lako ga je uvjeriti, a teško pronaći. Bend je snimio pjesmu i spot o “Prokletom zecu”, a zanimljiva je činjenica da niti 2% spota ne govori o tome. Neki puta slika govori više od 1000 riječi, a ovdje 1000 slika govori više od nijedne riječi.”