House dvojac PEZNT objavili vinilnu verziju hvaljenog albuma Paid In Full
7. travnja 2020.
Music Box (10956 Članci)
Podijeli

House dvojac PEZNT objavili vinilnu verziju hvaljenog albuma Paid In Full

“Ovo nije standardni house album, već kombinacija glazbe koju volimo slušati i stvarati. Album je poprilično emotivno, kompleksno i zahtjevno djelo te nam je stoga i trebalo preko dvije godine da ga dovršimo – željeli smo da rezultat bude na nivou najbolje svjetske glazbene produkcije, što sam siguran da smo i uspjeli postići”, otkriva Blacksoul, idejni začetnik projekta PEZNT.

Vinilna verzija albuma Paid In Full donosi ukupno osam pjesama na dva 180 gramska vinila, uz niz izvrsnih gostujućih autorskih i glazbenih imena; u radu na albumu su im pripomogli glazbenici Davor “Daga” Devčić i Zvonimir Dusper “Dus” (ujedno i ko-autor dviju pjesama), koji su im omogućili da izdanje bude odsvirano uživo, a ne samo programirano, dok je za mastering zaslužan Gregor Zemljič.

Uz njih, album su kreirali i rapperi, pjevači te autori iz čitavog svijeta – tu je Masta Ace, legenda stare brooklynske škole hip-hopa, Born I, talentirani rapper iz Washington DC-a, zatim Shyam P, londonski vokalist, autor i producent s trenutnom adresom u Dubaiju te danski kantautor Gregers.

Izdanje uz izvrsnu glazbu sa sobom nosi i kreativno vizualno rješenje, za koje je zaslužan jedan od najboljih hrvatskih strip-crtača – Dalibor Talajić, poznat po svom iznimnom radu za Marvelove stripove. Uz naslovnicu, on je ujedno kreirao i čitavo vizualno rješenje fizičkog izdanja koje krasi i korice vinilnog formata, što će albumu Paid In Full dati i svojevrsnu kolekcionarsku vrijednost.

PEZNT čine dvojica iskusnih hrvatskih DJ-eva i producenata, Tom Pasanec – Blacksoul i Dejan Marković – Mark de Line. Ovu zajedničku priču započeli su 2015. godine, na inicijativu Blacksoula te su se sa svojim izvrsnim izdanjima svjetskog kalibra ubrzo našli na brojnim relevantnim diskografskim kućama – Toolroom, Dirtybird, Strictly Rhythm, Defected, Atlantic Records / Big Beat, Universal Music te dosegnuli visoke pozicije na top-listama relevantnih platformi elektroničke glazbe – Beatporta i Traxsourcea te na spomenutom Traxsource-u zauzeli pozicije #11 (Top 100 House Artists of 2018) i #14 (Top 100 Artists of 2018), u društvu imena kao što su: Mousse T, Louie Vega, Purple Disco Maschine itd.