Tonči Huljić ostvario suradnju sa svjetski poznatim harfistom Victorom Espínolom
14. travnja 2020.
Music Box (8811 Članci)
Podijeli

Tonči Huljić ostvario suradnju sa svjetski poznatim harfistom Victorom Espínolom

Znamo da je u pitanju Tonči Huljić, vladar glazbe lakih nota, ali Tonči Huljić ujedno je i iznimno talentirani skladatelj koji kada radi glazbu koju doista voli onda je rezultat sličan pjesmi “Rain” koju je upravo objavio.

U više navrata podsjeća na svjetski poznatog grčkog skladatelja Yannija koji suvremenu glazbu radi već desetljećima, a upravo je Tonči ovom prilikom posudio harfista Victora Espínolu koji je dao svoj obol novoj pjesmi “Rain”. Inače, Victor je dugi niz godina prateći glazbenik i član Yannijevog orkestra na koncertnim turnejama diljem svijeta.

Situacija u kojoj se našao doslovno cijeli svijet na određeno je vrijeme poremetila i planove velikog skladatelja Tončija Huljića. Naime, njegov klasični program predstavljen prošle godine na zagrebačkom Tomislavcu s filharmonijom i Akademskim zborom “Ivan Goran Kovačić” trebao se nastaviti regionalnom turnejom s domicilnim filharmonijama i zborovima, ali su koncerti najavljeni za 3.4. u Beogradu, 30.5. u Ljubljani, 7.6. u Splitu, te na zatvaranju Sarajevo Film Festivala odgođeni za neka bolja, nadamo se, skorašnja vremena. Kao najava regionalne turneje trebao je poslužiti novi singl i spot u hrvatskoj i engleskoj verziji, “Kiša (Bjankarija)” i “Rain” koje je Tonči uspio snimiti prije zabrane izlaska iz kuće i okupljanja na javnim mjestima.

“‘Kiša’ ili ‘Rain’ eklatantni je prikaz u kojem smjeru želim razvijati svoju karijeru u zemlji i svijetu. Svoj novi CD snimat ću u Zagrebu, Splitu, Londonu, Paragvaju te još nekim mjestima koja će ovisiti o dogovoru s instrumentalistima koje imam u planu. Trenutačno sam zaustavio snimanje u poznatom londonskom studiju Abbey Road, ali nadam se da ću ga nastaviti u lipnju. Na pet pjesama gosti su mi članovi Budimpeštanske filharmonije, a u ovoj pjesmi moj specijalni gost je Victor Espínola, paragvajski multiinstrumentalist i pjevač, najpoznatiji po sviranju skraćene harfe. Često je nastupao kao gost još jednom svjetski poznatom skladatelju Yanniju, a Victora mislim involvirati i u svoj bend Madre Badessa”, objasnio je Tonči.

Tonči Huljić često je isticao kako je zapravo instrumentalna glazba njegov glavni pokretač u skladanju. Poznat kao tvorac brojnih domaćih hitova koje je napisao za veliki broj najpopularnijih pjevača, Tonči je svoju inozemnu karijeru gradio upravo kroz instrumentalnu glazbu, a skladbe koje je pisao za svjetski poznate Maksima Mrvicu i grupu Bond svrstale su ga među najprodavanije crossover autore.

Voljeli Tončija ili ne, čovjek u sebi ima nevjerojatan talent koji nas ponekad zaista oduševi.