GITARISTI, UJEDINITE SE! 16 glazbenika iz 3 države u jedinstvenoj glazenoj kreaciji
17. travnja 2020.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

GITARISTI, UJEDINITE SE! 16 glazbenika iz 3 države u jedinstvenoj glazenoj kreaciji

United Guitar Brothers of Quarantine spontani je projekat grupe glazbenika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore koji je objavio šestominutni uradak nastao u uvjetima izolacije.

U kreiranju ovog uratka sudjelovali su Mario Puhalović, Josip Vukoja, Hamdija Salihbegović, Branimir Beneš, Tonči Toto Rubić, Darko Juričić, Ivan Peso Kozina, Kristijan Đuranović, Damir Malovan, Jan Ivelić (drum solo), Ante Martinović (bass solo), Ilija Utrobičić, Zoran Jukanović, Luka Biljak i Dado Rakić, a video je sklopio Ignjac Božić.

Ideja je počela inicijalnim videom koji je na svojem Facebook profilu objavio splitski gitarist Mario Puhalović i u kojem je pozvao prijatelje da na njegovu matricu dodaju svoje gitarski rifove. “Na to su se priključili Ivan Peso Kozina, Darko Juričić i Branimir Beneš sa svojih par prijedloga. Uključio se i Josip Joco Vukoja s melodijom i ubacio drum loop, a nakon toga je Ante Martinović dao prijedlog bas gitare i krenula je ozbiljna svirka. Kako se kolege gitaristi iz videa poznaju i privatno i putem Facebooka, a većina posjeduje i svoj studio, počeli su slati svoje melodije i improvizacije“, naveli su glazbenici te izrazili nadu da će ovih šest minuta makar malo oraspoložiti građane koji se nalaze u izolaciji.

Dokazali smo da i u kućnim uvjetima ljudska kreativnost nema granica i sigurno ćemo i u budućnosti kreirati nešto novo“, kazali su glazbenici.