Blues bend BeHaVe iz izolacije premijerno snimio spot za “Leave It All Behind”
19. travnja 2020.
Music Box (11075 Članci)
Podijeli

Blues bend BeHaVe iz izolacije premijerno snimio spot za “Leave It All Behind”

BeHaVe, autorski blues bend iz Zagreba, objavio je za pjesmu “Leave It All Behind” pravi “izolacijski” video spot.

Kako je koronavirus parkirao i sve glazbenike u njihove domove, a izolacija nikome lako ne pada, pogotovo kreativcima, BeHaVe se također nije predao ljenčarenju. Uz poruku #ostanidoma petorica članova snimili su video spot za pjesmu “Leave It All Behind”, pjesmu s još aktualnog studijskog albuma banda “One of these days”.

Autori pjesme “Leave It All Behind” su Zoran Harminčić Hara koji je napisao glazbu, te je producirao pjesmu, a tekst potpisuje Davor Bunčić Buna, koji je spot i napravio.

“U ovoj snimci zapravo i nije bilo nekog većeg posla, jer smo većinu toga dogovorili i razradili tijekom naših koncerata, gdje baš nekako ovako, samo ne akustično, sviramo ovu pjesmu. Kada je svatko od nas, na info snimku odsvirao i odpjevao svoje, trebalo je samo neke sitnice poštimati u glasnoći i to je zapravo napravio Buna, a ja sam mu samo davao sugestije…

Bitno je bilo snimiti “one take”, što je svaki od nas napravio na mobitelu, jer današnji mobovi mogu svašta, a mogu i telefonirati …” – našalio se Hara.

“Tekst za ovu pjesmu, za razliku od većine drugih tekstova, je tekst koji potiče na pozitivno razmišljanje. Pjesma govori o tome da nije sve tako crno kako izgleda na prvu i potiče na zaboravljanje loše shvaćenih doživljaja jer, na kraju, nije da su ti doživljaju nužno loši, već da su loše shvaćeni u našim umovima. Pjesma je po tajmingu zapravo odlično “sjela” u ovu nemilu nam situaciju s pandemijom. Slaganje videa je zabavno i interesantno. Svatko je poslao svoj dio i bilo je jednostavno sinkronizirati sve u jednu zajedničku sliku i zvuk. Nadam se da smo uspjeli pogoditi kako se ljudi osjećaju u ovom izolacijskom okruženju i dati malo nade da će sve uskoro biti bolje i da ćemo se uskoro moći osvrnuti preko ramena i reći sami sebi “Ostavili smo sve to za sobom” – “Leave it all behind!” rekao je Buna.

Bend trenutno radi na novom, drugom studijskom albumu koji za sada još ima radni naziv “Our Songs”, a kojeg je bend najavio s aktualnim singlom My Baby Does It Well.

Foto: Anastazija Vržina