Live Nation odlučio pokriti troškove ulaznica za koncerte koji su odgođeni, a nemaju novi datum
26. travnja 2020.
Music Box (10954 Članci)
Podijeli

Live Nation odlučio pokriti troškove ulaznica za koncerte koji su odgođeni, a nemaju novi datum

Najveća svjetska koncertna agencija Live Nation objavila je svoj novi “Ticket Relief Plan” kako bi refundirala ulaznice onima koji su ih kupili za koncerte koji su potom odgođeni, odnosno nije im dodijeljen novi datum.

Ovaj div, koji je i vlasnik Ticketmastera, prvotno je najavio kako će oni vlasnici ulaznica čiji su koncerti odgođeni za novi datum imati 30 dana vremena za potraživanje povrata novca. Nova politika sada omogućuje vlasnicima ulaznica za koncerte koji su odgođeni, a nije im dodijeljen novi datum, da podnesu u roku od 60 dana od dana održavanja koncerta zahtjev za povrat novca. Live Nation je rekao kako će obožavatelji kojima su koncerti otkazani dobiti opciju razmjene njihove ulaznice u kreditnoj vrijednosti 150% originalnog iznosa ulaznice.

Nastavno na ovo, još jedan koncertni div AEG Presents otkrio je kako će od 1. svibnja vlasnicima ulaznica omogućiti rok od 30 dana za podnošenje zahtjeva za refundiranje novca zbog koncerata koji su odgođeni za drugi termin. Taj su potez napravili uslijed rastuće frustracije potencijalnih koncertnih gledatelja zbog neprovođenja politike povrata novca. Primjerice, Stubhub koji nije htio vratiti novac za odgođenu utakmicu NHL-a sada se bori s tužbom teškom 5 milijuna dolara.