Uz Beatlese kreće drive-in kino na Zagrebačkom velesajmu
14. svibnja 2020.
Music Box (11101 Članci)
Podijeli

Uz Beatlese kreće drive-in kino na Zagrebačkom velesajmu

Od ovog četvrtka napokon imamo priliku uživati u izvrsnim filmovima zahvaljujući drive-in kinu, humanitarno kulturnoj inicijativi – s razmakom! Za vrijeme osmodnevnog filmskog spektakla, svake će se večeri na dva velika ekrana prikazivati atraktivni filmski blockbusteri.

Djevojke histerično vrište na koncertima, planirajući vjenčanje s omiljenim članom benda, dok muškarci, iako ljubomorni, na glas pjevaju njihove pjesme. Govorimo o beatlemaniji, epidemiji koja se tijekom 60-ih godina prošlog stoljeća proširila svijetom brže od, usudili bismo se reći, bilo koje druge epidemije. Iako je od raspada Beatlesa prošlo točno pola stoljeća, beatlemanija je prisutna i danas, što ovu fantastičnu četvorku čini najprodavanijim svjetskim glazbenicima. Osim iznimne glazbene ostavštine, utjecaj Beatlesa i danas se osjeća u globalnoj pop kulturi. Posebno mjesto zauzimaju filmovi kroz koje se kao lajtmotiv provlače neke od najprepoznatljivijih pjesama na planeti, stoga i danas njihove pjesme inspiriraju filmske kreativce.

Kako bi izgledao svijet u kojem nema Beatlesa? Odgovor na to pitanje saznat će svi koji dođu na projekciju filma Yesterday u drive-in-kino koje se održava na Istočnom parkiralištu Zagrebačkog Velesajma.

Tijekom ovog osmodnevnog filmskog spektakla, svake će se večeri od 21 sat prikazivati atraktivni filmski blockbusteri. Osim filma Yesterday, imat ćemo priliku uživati u odličnim naslovima poput: Brzi i Žestoki: Hobbs & Shaw, Prvi čovjek, Prevarantice, The Shiny Shrimps, Emma i Smrtonosni strojevi.

Filmovi će se prikazivati na dva 15-metarska ekrana, a zvuk filma posjetitelji će moći pratiti putem svojih radijskih aparata u automobilu koji će biti prilagođeni privremenoj radijskoj frekvenciji 95,5 FM. Za vrijeme projekcije posjetitelji će se moći osvježiti grickalicama i pićima iz poklon paketa kojeg će svaki od njih dobiti pri ulasku u prostor kina.

Organizator se pobrinuo za potpuni komfor pa će tako na raspolaganju biti veći broj toaleta s tekućom vodom, sapunom i papirnatim ručnicima, te sredstvima za dezinfekciju, kao i spremnicima s poklopcima za sigurno odlaganje korištenih papirnatih brisača. Sav novac prikupljen od ulaznica, a ona iznosi 100 kuna za dvije osobe, donirat će Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica u Zagrebu.