Ivana Picek Pi najavljuje novi album singlom “Mali Android”
19. svibnja 2020.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

Ivana Picek Pi najavljuje novi album singlom “Mali Android”

“Mali Android” prvi je singl kojim Pi najavljuje novi album i novu eru glazbenog stvaralaštva.

Pi je electro-fairy-freaky-pop projekt iza kojeg stoji Ivana Picek, koja je 2017. sama snimila i objavila na sve strane hvaljen album “Časna lubanjska” koji je uvrštavan na liste najboljih albuma iste godine u lokalnim i stranim medijima. Ono što nam Pi otkriva ovom pjesmom jest preobrazba u glavnu protagonisticu i nositeljicu cijelog albuma, znanstvenicu Evgeniju koja je u isto vrijeme i stvoriteljica malih androida, te i sama postupno postaje android.

Kao i u dosadašnjem radu, Pi je snimila, isproducirala i napravila pjesmu u cijelosti, a za finalni mix i master zaslužan je Strapazoot (Arian Vuica), inače poznat u trap krugovima kao suradnik zagrebačkih KUKU$-a, Buntaia i ostalih trepera, a s kojim je već radila i na albumu prvijencu ☠ (časna lubanjska). Za ovaj fantastičan i originalan videospot je zaslužna Marta Stražičić.

PI nam poručuje: “Svi smo mi na neki način već polumašine (protetika, pace-makeri, umjetne pužnice, silikonski implantati….), a neki od nas su mali roboti na autopilotu, isprogramirani, radimo stvari bez previše razmišljanja, automatski. Htjela sam spojiti svoje misli koje me preokupiraju zadnjih nekoliko godina vezano za budućnost čovjeka i razne scenarije našeg skorog života. Želja čovjeka za besmrtnošću i vječnim životom prisutna je vjerujem otkad postojimo i mislimo, o tome nam govore i brojne religije. No da postoji mogućnost da tehnologija postane nova religija, to je nešto što mi se čini neizbježnim. Mali Android prva je od kreacija Evgenia Instituta (Instituta koji se bavi medicinom budućnosti), prototip onoga što će kasnije postati novi čovjek, i ovim putem ga s ponosom lansiram u svijet da dopre do vaših ušiju i očiju. Rođen kao mali stroj, učit će sve što je potrebno da preživi u današnjem svijetu. Naučit će što je to ljubav, što su to nagoni, što privrženost, a što briga, i implementirat će ih u svoje nasljednike.“