Grupa BoraBora u novom singlu Ti si jedan od nas progovara o velikom društvenom problemu
20. svibnja 2020.
Music Box (10569 Članci)
Podijeli

Grupa BoraBora u novom singlu Ti si jedan od nas progovara o velikom društvenom problemu

BoraBora nije samo obična grupa, to je skupina sjajnih glazbenika, štoviše veterana koji su odlučili glazbu prigrliti zauvijek.

Ivan Piko Stančić, legendarni bubnjar i producent, zajedno s Borivojem Radakovićem za glavnim mikrofonom, Marinom Pelajićem Barracudom na basu, Sašom Novakom na gitari i Tonijem Markulinom na klavijaturama čine bend, a pridružila im se i Lidija Janjić kao vokal.

Pjesma ilustrira kakvu namjeru imamo kao bend, a to je govor o problemima u našoj sredini. Taj govor nije sasvim nježan, a svakako nije i strašljiv“, rekao je Borivoj Radaković, frontmen sastava BoraBora.

U zadnje vrijeme zanima me stvaranje novih glazbenih formi, autorske komunikacije i slobode produkcije. Kada sam prije nekoliko godina upoznao našeg znamenitog pisca Boru Radakovića, bavio sam se pretežno svojom instrumentalnom glazbom i neovisnom demo rock scenom. Na taj način, baš kao u nekoj karanteni, djelovao sam izbjegavajući sveprisutnu, dosadnu i samodopadnu hrvatsku scenu, istraživao, stvarao zanimljive dijelove i kombinacije u instrumentalima. Istovremeno snimajući, upoznavao sam i neobično živu alternativnu glazbu mladih sudionika demo scene, te ih objavljivao na CD i DVD nosačima zvuka i slike. Tada mi na kraj pameti nije bilo da ćemo ubrzo sa Borom Radakovićem pokrenuti jedan novi, eksperimentalni projekt u simbiozi Rock glazbe i suvremene poezije, grupu BoraBora.“, rekao je Piko Stančić.

Turistička je bio njihov prvi singl, a Ti si jedan od nas još je jedna ozbiljnija priča koja će doći do ljubitelja istinskog rock zvuka. Spot za novu pjesmu ponovno je radio Dinko Pasini.