Ni najluđe ljeto do sada neće moći proći bez Motovun Film Festivala
4. lipnja 2020.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Ni najluđe ljeto do sada neće moći proći bez Motovun Film Festivala

Motovun Film Festival od 30. srpnja do 1. kolovoza donosi tri dana puna filmova i zabave do kasno u noć. Festival ove godine slavi kreativnost, povratak normalnom životu te odanost lokalnoj zajednici.

Motovun Film Festival i ovog će ljeta podići svoja platna, od 30. srpnja do 1. kolovoza na najdražem Brdu filmova! U godini u kojoj će ljeto mnogima biti radno, a novčanici nešto tanji, organizatori su nam pripremili gusti koncentrat motovunskog duha – tri dana puna filmova i zabave od jutra do kasno u noć. Za sve koji su preživjeli sumorni početak 2020., motovunski selektori Milena Zajović i Jurica Pavičić pripremili su bogat filmski i popratni program kojim će slaviti kreativnost, povratak normalnom životu, ali i odanost lokalnoj zajednici koja je itekako osjetila posljedice višemjesečne izolacije.

Ovo je zaista bila sezona puna iskušenja koja su nas motivirala da pronađemo pravi motovunski odgovor na organizacijske izazove koji su se nametnuli festivalima diljem planeta, pa tako i nama. Drago mi je što mogu najaviti da smo pronašli način da svi na siguran i neopterećen način uživaju u onome po čemu smo poznati – atmosferi izmještenoj iz često turobne stvarnosti i pravoj proslavi života – rekao je direktor festivala Igor Mirković.

Uz 15 filmova u glavnom programu i niz popratnih projekcija, nezaobilazan je i program Motovunski kratki iz kojeg najbolji europski film ulazi u konkurenciju za “europski Oscar”, odnosno nagradu Europske filmske akademije. Kao uvod u ovogodišnji festival, selektori Motovunskih kratkih Inja Korać i Andrej Korovljev u suradnji s kolegama s najvećih svjetskih festivala poput Berlinalea, Cannesa i Venecije priredili su i online festival My Darling Quarantine u kojem je dosad prikazano 77 kratkih filmova.

Uz poštivanje svih mjera za borbu protiv koronavirusa, ali i protiv prateće epidemije letargije, glazbena i druga popratna zbivanja ostaju sastavni dio Motovuna. Festivalski kamp u podnožju brda proslavit će dvadeseti rođendan, a smještaj za kampere i ove je godine besplatan uz paket kupljenih ulaznica. Posjetitelji skloniji čvrstom krovu nad glavom o mogućnostima smještaja mogu se informirati na web stranici festivala, na kojoj će 15. lipnja biti otvorene i prijave za volontere koji su udarna snaga i srce Motovuna.

Visoko motivirana festivalska ekipa detalje programskih iznenađenja otkrivat će u tjednima koji su pred nama. Na vama je samo da upišete nove festivalske datume u kalendare i da se pripremite na uživanje u novom, dosad najneobičnijem izdanju Motovun Film Festivala!