#svježasrijeda:  Sam Johnson – optimizam na indie-folk način
17. lipnja 2020.
Music Box (9152 Članci)
Podijeli

#svježasrijeda: Sam Johnson – optimizam na indie-folk način

U našoj tjednoj rubrici #svježasrijeda predstavljamo vam interesantna glazbena imena iz Universal Music kataloga, za koja vjerujemo da će plijeniti pažnju publike i medija u narednom razdoblju. Naš odabir za ovu srijedu je: Sam Johnson!

U vrijeme u kojem se odvijaju globalna pandemija, klimatske promjene, nepravda i diskriminacija, teško je oteti se dojmu da je čitav svijet poludio. Upravo je to osjećaj koji britanski kantautor Sam Johnson procesuira na njegovom novom singlu „World Gone Mad“. Riječ je o pjesmi koja se osvrće na zahtjevno razdoblje u kojem smo se našli i s optimizmom predviđa da ćemo ga uspjeti prebroditi.

„Neovisno u kojoj se situaciji trenutno nalazimo, mislim da smo svi u potrazi za dozom stabilnosti i sigurnosti. Pisanje ove pjesme bilo je kao tračak svjetlosti u tami. Kao i većini mojih vršnjaka, odrastanje je za mene zahtjevan proces, a okolnosti u kojima smo se trenutno našli to dodatno otežavaju. Singl ‘World Gone Mad’  predstavlja taj osjećaj pretočen u pjesmu“, otkriva 25-godišnjak.

Glazba koju kreira može se opisati kao indie-folk na tragu izvođača kao što su George Ezra i Bon Iver, zvuk s kojim se njegova publika upoznala na EP izdanju „Eastcote“. Kantautorski rad doveo ga je do dijeljenja pozornice s Jade Bird i Emily Burns, a kroz svoje se nastupe istaknuo kao karizmatičan izvođač.

Sam Johnson trenutno je mali rodni grad Oswestry zamijenio Londonom, u kojem radi na novoj glazbi, koja nastaje pod mentorstvom Samovog rođaka i shoegaze ikone Kevina Shieldsa, frontmana sastava My Bloody Valentine.

#svježasrijeda playlista dostupna je za slušanje na linku: https://svjezasrijeda.lnk.to/playlista

Foto: Dennis Dirksen