Roger Waters u izolaciji izveo pjesmu “Two Suns in the Sunset” Pink Floyda
22. lipnja 2020.
Music Box (11095 Članci)
Podijeli

Roger Waters u izolaciji izveo pjesmu “Two Suns in the Sunset” Pink Floyda

Roger Waters je u izolaciji uzrokovanom globalnom pandemijom koronavirusa snimao niz posebnih glazbenih izvedbi, a najnovija je vezana uz pjesmu “Two Suns in the Sunset”.

Zadnja je to pjesma Pink Floyda s albuma “The Final Cut” iz 1983. godine, što je zadnji album na kojem je sudjelovao Roger Waters. Izvedba je predstavljena s posebnom porukom: “Trenutno smo u stotoj sekundi do ponoći na satu sudnjeg dana. Ovo je najbliže što je ljudska rasa bila nuklearnoj katastrofi.”

“To što dopuštamo da nuklearno oružje postoji u svijetu koji kontroliraju očajni sociopati, samo je po sebi zloupotrebljeno uređenje”, napisao je Roger Waters u opisu videa te dodao:

“Nas je mnogo, njih je nekolicina. Možemo jednostavno reći ne cijelom MAD-u (Mutually Assured Destruction; Zajedničko osigurano razaranje). To nema smisla i potencijalno je omnicidno.”

Novi video nastavk je njegovih online izvedbi, a već je ranije predstavio izvedbu “Mother”, još jedne pjesme Pink Floyda. Za novi video naglasio je kako je imao ideju napraviti album sa svim pjesmama koje su bile dio biseva na US + Them turneji.

Inače, tenzije između dva glazbena velikana i člana Pink Floyda, Rogera Watersa i Davida Gilmoura, nedavno su ponovno aktualizirane. Naime, Roger je nakon videa “Mother” kritizirao Davida što ga je maknuo sa službene web stranice Pink Floyda i na kojoj nije postavljena izvedba pjesme “Mother”. Roger se tada upitao kako to da se jedna web stranica naziva službenom Pink Floyd stranicom ako tamo ne postoji video ove pjesme.

“Odgovor leži u tome što ništa moje ne postoji na toj stranici. David Gilmour me izbacio s web stranice”, rekao je .

Foto: Nikola Knežević