NOVI SINGL: Nika Turković – rijedak primjer idealnog modernog popa
26. lipnja 2020.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

NOVI SINGL: Nika Turković – rijedak primjer idealnog modernog popa

U posljednjih je godinu dana hrabro počela koračati hrvatskom scenom, gradeći svoj zvuk i izričaj, beskompromisno i hrabro – donijela je dašak svježeg popa nove generacije mladih glazbenika. I

zvukom i vizualno, Nika Turković se kao i velike svjetske zvijezde, gradi kao ‘cijeli paket’, a u ovom slučaju, uzima najbolje od svega i polako, ali sigurno ostvaruje viziju svog puta.

Singl “Gledaj me” šalje poruku koja nam pogotovo u posljednje vrijeme postaje velika i bitna. Osnažuje žene i djevojčice, pruža im crtu ohrabrenja pa čak i prkosa, gdje svaka za sebe zna da je sebi dovoljna, a s druge strane im daje zajedništvo, u kojem znaju koliko vrijede i mogu sve dok jedna drugu drže za ruku.

“Pjesmu sam napisala inspirirana nezadovoljstvom i ljutnjom zbog previše stvari koje se danas događaju u društvu, ali i nekim osobnim bitkama koje sam vodila. Mislim da sve žene znaju o čemu pričam i upravo zato sam nas sve skupa htjela objediniti i ohrabriti, pokazati da i mi znamo režati i da smo mnogo jače nego što nas često smatraju. Iz tih razloga sam posebno vezana uz ovu pjesmu, ovaj tekst i ovu poruku, jer mislim da se baš svatko tko je ikad bio nekome najmanji, u njoj može pronaći.”, o inspiraciji iza sigla izjavila je Nika.

Glazbu potpisuju Nika Turković i Ivan Pešut, dok je na tekstu uz Niku radio i mladi glazbenik Matija Cvek. Za aranžman su zaslužni jedni od najzanimljivijih glazbenih otkrića proteklih godina – synthwave duo pocket palma:

“Mislim da je na našoj glazbenoj sceni upravo ključno da se mladi kreativci na ovaj način spajaju, jer skupa samo otvaraju vrata novim umjetnostima. ”

Po treći put, nastavlja se suradnja s video produkcijskim dvojcem SESTRICE. Turković je od prvog singla pokazala koliko joj je bitan vizualni identitet te nastavlja konzistentno vjerovati timu koji joj ispunjava sva očekivanja.

Foto: Petra Mikšik