Napokon u prodaji knjiga “Prijatelji – ona o seriji Friends”
1. srpnja 2020.
Music Box (8832 Članci)
Podijeli

Napokon u prodaji knjiga “Prijatelji – ona o seriji Friends”

Kada su se 1994. “Prijatelji” (Friends) pojavili na malim ekranima, nitko nije očekivao da će serija postati glavna uzdanica NBC-ja, a kamoli globalni fenomen.

U godinama koje su uslijedile, “Prijatelji” su zacementirali svoje mjesto prošavši put od hita u udarnom terminu do kultnog klasika. Ross, Rachel, Monica, Chandler, Joey i Phoebe udomaćili su se diljem svijeta; njihove živote, ljubavne zgode i nezgode pratili su – i još uvijek prate – milijuni ljudi, a slavne epizode prepričavaju se i danas, 16 godina od posljednje emitirane.

Štoviše, tijekom karantene za vrijeme pandemije koronavirusa, prema podacima američkog CableTV.com, “Prijatelji” su bili najgledanija serija u SAD-u. Također, vijest da se originalna glumačka postava ponovo okupila ove godine te da uskoro snimaju novu sezonu posebno je obradovala gledatelje. Ovaj slavni sitcom obilježio je nekoliko generacija i postao pravi fenomen nadišavši televizijske okvire, što potvrđuje i nedavno objavljena knjiga “Prijatelji – Ona o seriji Friends” autorice Kelsey Miller u izdanju Rockmarka.

Knjiga istražuje zašto je serija postala popularna i daje odgovor na još važnije pitanje – zašto je još uvijek popularna. Autorica na 180 stranica prati nastanak serije, donosi uvid u zbivanja ispred kamera, brojne anegdote iza njih, priča o pravom prijateljstvu i zajedništvu glumačke postave, analizira zašto su “Prijatelji” povremeno bili problematični te koje su sve kulturološke trendove pokrenuli i inspirirali.

“Ovo nije samo knjiga o ‘Prijateljima’ – ovo je knjiga i onoj posebnoj praznini koju su ‘Prijatelji’ popunili u svakodnevnom životu mnogih”, BuzzFeed.

“Definitivna retrospektiva ‘Prijatelja’. Ako se stalno koristite referencama na ‘Prijatelje’ i serija vam je neprekidno uključena u pozadini, ovo je prava knjiga za vas”, Hello Giggles.

Dok nestrpljivo iščekujemo početak emitiranja nove sezone nezaobilazne serije, osvježite sjećanje i saznajte razne zanimljivosti koje otkriva knjiga o ‘Prijateljima’.

Foto: Promo