Mixed Up Mary objavili prvi novi studijski uradak u 2020. godini – singl “Mjesto”
3. srpnja 2020.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

Mixed Up Mary objavili prvi novi studijski uradak u 2020. godini – singl “Mjesto”

Nakon što je prije tjedan dana zaplovila radijskim eterom, nova pjesma skupine Mixed Up Mary – “Mjesto” od ovog petka je dostupna putem digitalnih glazbenih platformi zajedno s pratećim Lyric Videom!

Bračno-glazbeni par Ana i Konrad Lovrenčić, koji čine okosnicu skupine, ovime predstavljaju i prvi studijski materijal u 2020. godini te odmak od zvuka s debitantskog albuma “Umolomni”.

“Ovu smo pjesmu predstavili publici jesenas, no snimili smo je u vrijeme izolacije, u gotovo nemogućim uvjetima našeg malog stana”, otkriva Ana Lovrenčić, autorica teksta i glazbe novog singla “Mjesto” te nastavlja: “Odmaknuli smo se od ranije predstavljenog zvuka zato što nam se i stvarnost odmaknula od normalne stvarnosti, pa smo se, umjesto da kukamo, prilagodili situaciji. Pjesma je zamišljena tako minimalistički, u njoj smo se htjeli odmaknuti od grandioznog zvuka.”  

Budući da nisu bili u prilici naći se s bendom te snimiti pjesmu kao svaki put do sada, stupili su u kontakt s prijateljem Damjanom Blažunom, zagrebačkim producentom s trenutnom adresom u Berlinu, koji je do sada surađivao s prepoznatljivim imenima hrvatske glazbene scene, poput Žen, Kandžije, Sun U, Mimika Orchestra, Tús Nua, a danas istražuje horizonte pop i elektronske glazbe.

“Bilo je to svakodnevno dobacivanje fileova, whatsup poziva i produciranje pjesme na daljinu”, nadovezuje se Ana s pričom o suradnji te ističe kako je Damjan Blažun uz produkciju pjesme zaslužan i za miks te aranžman novog singla. Također, zahvaljujući njegovom angažmanu, finalni master pjesme je kreirao Ainsley Adams, mastering inženjer koji je radio sa zvijezdama poput Adele, Jessie J, The Kooks…te je dvostruki dobitnik južnoameričkih Grammyja.

Osim iskoraka u zvuku, pjesma “Mjesto” za Mixed Up Mary predstavlja i prvi novi studijski materijal u ovoj godini, a prema njihovim riječima u pripremi je još novih pjesama te nadaju se i pokoji nastup tijekom ljetnih mjeseci: “Imamo dogovorene koncerte krajem osmog mjeseca u Zagrebu i Koprivnici, a hoće li nam ljeto donijeti još kihanja, restrikcija ili med i mlijeko, to ćemo još vidjeti. No, kao što je dosad pokazala situacija, snaći ćemo se.”