Andreja, Rundek & Ekipa Ftičeki najavili koncert u velikom dvorištu Močvare i Pogona Jedinstvo
7. srpnja 2020.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Andreja, Rundek & Ekipa Ftičeki najavili koncert u velikom dvorištu Močvare i Pogona Jedinstvo

Ovaj projekt je nastao na poticaj zagrebačke pjevačice, trubačice i performerice Andreje Kurelec Košavić koja je već odavno željela otpjevati i snimiti svoje drage međimurske pjesme, a sada je napokon dobila priliku da to napravi.

Ipak, spiritus movens cijele priče je Darko Rundek koji je koketiranje s tradicijskom, a posebno međimurskom glazbom, počeo prije nekoliko desetljeća, a ovdje ga nalazimo u funkciji glazbenika i svojevrsnog producenta, uz jako malo vokalnih izleta. No, Andreja je ionako svojim emotivnim izvedbama sjetnih, tugaljivih međimurskih pjesama dala toliko duha da se lako zaboravi da je pored nje jedan od najvažnijih pjevača u povijesti hrvatske glazbe.

Andreja, Rundek & Ekipa “Ftičeki” se ovom prilikom vraćaju u Močvaru, točnije u šator CirkoBalkane u velikom dvorištu Močvare/Pogona Jedinstvo. Prošle godine su tamo održali odličan koncert, a ne sumnjamo da će tako biti i ovaj put. A za one koji se dvoje žele li prisustvovati koncertu ovog sjajnog benda, donosimo nekoliko citata iz recenzija za album “Mura Mura”.

Najavljen je koncert ovog kolektiva u velikom dvorištu Močvare i Pogona Jedinstvo, odnosno u popularnom šatoru. Koncert je sjedećeg tipa i broj mjesta je ograničen. Koncert će se održati u utorak 14. srpnja u sklopu projekta Vrelo zvuk. Upad je 50/60 kuna. Vrelo zvuka je novi projekt posvećen promociji etno/world music/tradicijske glazbe koji se odvija pod umjetničkim vodstvom Emira Fulurije.

Foto: Vedran Levi