Gazorpazorp video spotom za pjesmu “El Matador” najavljuju album
8. srpnja 2020.
Music Box (11142 Članci)
Podijeli

 Gazorpazorp video spotom za pjesmu “El Matador” najavljuju album

Mr. Moonlee s ponosom predstavlja novog i najmlađeg člana svoje familije – nadobudne gitarske vragolane Gazorpazorp iz Beograda. Video spotom za single “El Matador” najavljuje se izlazak novog albuma za slovenskog izdavača Moonlee Records u rujnu 2020.

Filmski video u režiji Ilije Nikitovića, koji prikazuje vatreni boksački duel, u sjećanje donosi slike ringova, krošea i krvavih lica iz kultnih boksačkih klasika, kao što su “Raging Bulls”, “Rocky” i “Million Dollar Baby”. Udarno, nemilosrdno i neukrotivo te puno preokreta  – slično kao sama muzika Gazorpazorp!

Tko su Gazorpazorp? Predstavnici novog vala nabrijanih srpskih bendova, koji polako preuzimaju štafetu iz ruka starije generacije gitarskih bendova regije. U travnju 2018. objavili su debitantski EP jednostavnog naziva “EP #1” s hiperenergičnim pjesmama, prepunim distorzije i hrapavih vokala. Mladi kvartet u svom neuhvatljivom muzičkom izričaju spajaju udarnu snagu noise rocka, igrivost post-punka i eksperimentalnost psihodeličkog rocka, kombinirajući tako anglo-američku kao i regionalnu glazbenu tradiciju. Sa svojom suvremenom rock estetikom Gazorpazorp se postavljaju rame uz rame s aktualnim bendovima poput Squid, Black Midi, Oh Sees, Show Me The Body Tropical Fuck Storm.