14. Etno Jazz Festival u Karlovcu ove godine u smanjenom intenzitetu
12. srpnja 2020.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

14. Etno Jazz Festival u Karlovcu ove godine u smanjenom intenzitetu

Pred nama je novo izdanje Međunarodnog Etno Jazz Festivala, 14. po redu. Ove godine će program biti nešto siromašniji, zbog epidemije, a naglasak je, logično, na radu domaćih autora.

Program se održava 17. i 18.7. na Starom gradu Dubovcu u Karlovcu, a ugostit će sljedeće izvođače:

17.7. Vid Jamnik & Ratko Zjača  21 h

18.7. Vedran Ružić: projekt Libertin  21 h

Vid Jamnik slovenski je vibrafonist koji je već u ranoj mladosti proglašen čudom te ga je Boško Petrović proglasio svojim nasljednikom. Nedavno je izabran među pet najdarovitijih mladih europskih glazbenika u selekciji europske jazz federacije, a o njegovom sviranju sa svih strana stižu samo sjajne kritike. Gitarist Ratko Zjača naš je najaktivniji internacionalni jazz glazbenik koji je surađivao s najvećim svjetskim glazbenicima, a u prošloj je godini objavio čak tri albuma.

Projekt mladog i nadarenog umjetnika Vedrana Ružića pod imenom Libertin zapravo je jazz predstava u tri čina, kako sam autor kaže. Nastupaju četiri glazbenika i tri suvremena plesača.

Vedran je zapažen na hrvatskoj sceni kao glazbenik i slikar, a vjerujemo da će ovaj nesvakidašnji projekt biti vrlo zanimljiv našim posjetiteljima. Sastav čine odlični glazbenici: Vedran Ružić (bas gitara), Adriano Bernobić (bubnjevi), Hrvoje Galler (klavijature), Jaka Kopač (saksofon) te plesači Marko Kalc, Karolina Suša i Nastasja Štefanić

Pretprodaja ulaznica dostupna je online i fizički, a cijena je 60 kuna. Na dan koncerta koštat će 70 kuna, a moći će se kupiti na blagajni ispred Starog grada Dubovca. U slučaju lošeg vremena koncerti se održavaju u Gradskom kazalištu Zorin dom, također s početkom u 21 sat.

Organizator će se pridržavati svih aktualnih mjera za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja Festivala. Sve posjetitelje mole da se pridržavaju mjera opreza s kojima će i dodatno biti upoznati pri ulasku.