#svježasrijeda: Jayla Darden – upoznajte novo ime na R&B sceni
15. srpnja 2020.
Music Box (9152 Članci)
Podijeli

#svježasrijeda: Jayla Darden – upoznajte novo ime na R&B sceni

U našoj tjednoj rubrici #svježasrijeda predstavljamo vam interesantna glazbena imena iz Universal Music kataloga, za koja vjerujemo da će plijeniti pažnju publike i medija u narednom razdoblju. Naš odabir za ovu srijedu je: Jayla Darden!

Jayla Darden osebujno je novo ime na američkoj R&B sceni. Osim upečatljivim glasom, ponosno se ističe briljiranjem u pisanju pjesama i glazbenoj produkciji. Kvalitete koje posjeduje ostavljaju trag na pjesme koje stvara, a jedna od njih je i „Demonstration“. Jayla za „Demonstration“ potpisuje tekst i produkciju, a riječ je o singlu koji savršeno predstavlja njenu kreativnu viziju: „Želim biti najbolja verzija sebe. Tako mogu pomoći drugima i inspirirati ih da ulažu u svoje kvalitete. Sve što radim, radim kako bih motivirala one s kojima se susretnem na bilo kakav način. To je moj cilj“, odlučna je 21-godišnja glazbenica.

Kao glazbene uzore navodi velika R&B i hip hop imena, među kojima su Destiny’s Child, Aaliyah, Brandy, Frank Ocean, J. Cole i Missy Elliott. Kako objašnjava, njihova je glazba bila ključna u oblikovanju zvuka koji želi postići – snažan ritam, nježne melodije i pozitivan stav: „Ljudima je potrebna tužna glazba, ali mislim da treba postojati nekakva uravnoteženost. Netko mora stvarati i pozitivan R&B“, nadodaje.

Za otkrivanje talenta pjevačice iz Detroita zaslužna je njena majka, pred kojom je Jayla kao dijete otpjevala pjesmu iz popularnog animiranog filma Kralj lavova. Kao i mnogi pjevači, razvijanje tog talenta započela je u crkvenom zboru, nakon čega je razvila interes i prema instrumentima i produkciji. Samostalno je naučila svirati gitaru i klavir te kako stvarati glazbu uz pomoć programa kao što su ProTools i GarageBand: „Prije nego sam odlučila da se u potpunosti želim posvetiti glazbi, proučavala sam kreativan proces nastajanja pjesama“, otkriva.

#svježasrijeda playlista dostupna je za slušanje na linku: https://svjezasrijeda.lnk.to/playlista