POTVRĐENO: Jared Leto glumit će Andyja Warhola u novom filmu
9. kolovoza 2020.
Music Box (10952 Članci)
Podijeli

POTVRĐENO: Jared Leto glumit će Andyja Warhola u novom filmu

Nakon maestralnih uloga u filmovima kao što su “Dobri dileri iz Dallasa”, “Rekvijem za snove”, i “Blade Runner”, Jared Leto sprema se za još jednu izazovnu ulogu – Andyja Warhola.

“Zahvalan sam i uzbuđen zbog ove prilike. Sretan rođendan. Nedostaješ nam ti i tvoj genij”, napisao je na društvenim mrežama Jared Leto na rođendan Andyja Warhola. Za sada nije poznato više informacija o filmu iako je još 2016. godine njegovo ime bilo vezano uz biografski film o Warholu koji je trebao raditi Terence Winter. Ne zna se ni sada je li u pitanju isti projekt ili neki drugi.

Andy Warhol postao je poznat u 60-im godinama zbog umjetničkog doprinosa zvjezdanoj kulturi, oglašavanju i konzumerizmu poput slika Campbell’s Soup i Eight Elvises. Njegov studio u New Yorku, The Factory, postao je poznat zbog velikih zvijezda, intelektualaca, boema i čudnih članova društva, kako zbog činjenice da su oni tamo dolazili, tako i zbog činjenice da su od toga nastajala velika umjetnička djela. Warhol nije samo bio vezan uz slikarstvo, nego i uz film i glazbu, a čak je bio i jedan važan dio benda The Velvet Underground tako što je plaćao njihova korištenja studija i bio njihov menadžer. Dizajnirao je omote albuma “Sticky Fingers” i “Love You Live” The Rolling Stonesa, “Aretha” Arethe Franklin i “The Academy in Peril and Honi Soit” Johna Calea.

Inače, Andy Warhol bio je vodeća ličnost pop kulture, a bilo je i onih koji nisu trpili njegovu slavu ili njegovu umjetnost. Preživio je i atentat koji je na njega izvršila radikalna feministkinja Valerie Solanas nakon čega se nije nikada zdravstveno oporavio. Otvoreno je govorio o svojoj seksualnosti. Bio je gay u vremenima kad je društvo tek pokušavalo prihvaćati druge i drugačije. I tu dolazimo do Jareda Leta koji će se vjerojatno savršeno uklopiti u ovu ulogu jer je već dobio Oscara zbog uloge “drugog i drugačijeg” člana društva, a u pitanju je bila uloga transvestita s AIDS-om u filmu “Dileri iz Dallasa” 2013. godine.