Taylor Swift ruši rekorde – ima 10 pjesama u top 10 Billboarda, a nadmašila je i Beatlese
1. studenoga 2022.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Taylor Swift ruši rekorde – ima 10 pjesama u top 10 Billboarda, a nadmašila je i Beatlese

Taylor Swift postigla je jedan od najvećih uspjeha u 64 godina dugoj povijesti Billboardove ljestvice Hot 100 pjesama, budući da je postala prvi izvođač koji je osvojio svih 10 mjesta u jednom tjednu.

Swift je time nadmašila Drakea, koji je u rujnu 2021. za tjedan dana upisao devet od 10 najboljih na Hot 100. Predvodeći Swift na Hot 100 ljestvici, pjesma “Anti-Hero” lansirala se na broj 1 što je njezin deveti broj jedan u karijeri. Svih 10 pjesama na ljestvici je s novog albuma “Midnights” koji je objavljen 21. listopada za Republic Records, te je izbio na 1. mjesto Billboardove ljestvice 200 albuma s najvećim tjednom za bilo koje izdanje u sedam godina.

Swift je također nadmašila Drakea i The Beatlese za najviše pjesama s ​​vrha Hot 100 u jednom tjednu, jer su ova dva izvođača zadržala tek prvih pet na tjedan dana svaki u 2021. i 1964. godini. U međuvremenu, sada se može pohvaliti s najviše top 10 među ženama u povijesti ljestvice, s 40 (nadmašivši Madonninih 38). Od svih izvođača zaostaje samo za Drakeom (59 u top 10). Hot 100 spaja streaming svih žanrova u SAD-u (službeni audio i službeni video), radijsko emitiranje i podatke o prodaji.

Inače, album “Midnights” je prodan u više od milijun primjeraka od izlaska 21. listopada, uključujući više od pola milijuna prodanih vinila, dijelom zahvaljujući nizu dizajna omota koji je potaknuo fanove na kupnju više primjeraka. Njegovih ukupno 1,578 milijuna ekvivalentnih albumskih jedinica čini ga najprodavanijim albumom u gotovo sedam godina, uključujući najveću fizičku prodaju otkako ih je Luminate počeo pratiti 1991. godine. Posljednji album koji je postigao veću prodaju u prvom tjednu bio je Adelein 25, koji je debitirao s 3,482 milijuna jedinica u prosincu 2015.

Ovog vikenda, s podacima od 204 000 prodanih primjeraka u Velikoj Britaniji (Official Charts Company) album je upisao dvostruko veću prodaju od njenog prethodno najprodavanijeg albuma „1989“ iz 2014. godine te je nadmašio (s gotovo dvostruko većim rezultatima prodaje) dosadašnji ovogodišnji rekord koji je držao Harry Styles.

„Midnights” su zajedno producirali Taylor Swift i Jack Antonoff s kojim je Swift započela suradnju 2014. godine na albumu „1989”. Antonoff je također potpisan kao koautor nekoliko pjesama, uključujući uvodnu „Lavender Haze”, koja je napisana zajedno s holivudskom zvijezdom Zoë Kravitz, Markom Spearsom, Jahaanom Sweetom i Samom Dewom, dok je glumac i Taylorin partner Joe Alwyn naveden pod pseudonimom William Bowery kao koautor pjesme „Sweet Nothing”.

Na albumu se nalazi i velika suradnja, ona koju su fanovi godinama priželjkivali –  s Lanom Del Rey na pjesmi „Snow On The Beach” koja govori o zaljubljivanju u nekoga dok se i ta osoba zaljubljuje u vas, odnosno o tom kataklizmičkom, sudbinskom trenutku u kojem shvatite da su osjećaji uzajamni.

Prema otkrivenom video teaseru s kratkim isječcima planiranih vizuala za pjesme albuma u nadolazećim spotovima glazbenica će ugostiti još poznatih imena – među njima su Haim, Dita Von Teese, Jack Antonoff, Laura Dern i drugi.