Phoebe Bridgers o Ericu Claptonu: “Njegova glazba je ekstremno osrednja, a on je poznati rasist”
13. kolovoza 2020.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

Phoebe Bridgers o Ericu Claptonu: “Njegova glazba je ekstremno osrednja, a on je poznati rasist”

Mlada američka indie rock glazbenica Phoebe Bridgers objasnila je zašto je u lošem kontekstu spomenula Erica Claptona na svojem albumu.

Pjesma “Moon Song” pojavljuje se na njezinom albumu “Punisher”, a u tekstu pjesme možemo čuti: “We hate ‘Tears In Heaven’/ But it’s sad that his baby died,”. Tim tekstom osvrće se na Claptonovu pjesmu “Tears In Heaven” iz 1992. godine koja je nastala nakon smrti njegovog četverogodišnjeg sina Conora.

U intervjuu za radio postaju Double J rekla je kako je bijesna na Erica Claptona: “Mislim da je njegova glazba ekstremno prosječna, ali također on je poznati rasist.”

Time se osvrće na događaj iz 1976. godine kada je Clapton imao rasistički ispad na koncertu u Birminghamu gdje je javno podržao bjelačkog nacionalističkog političara Enocha Powella i upozorio Veliku Britaniju da će postati crna kolonija. Inače, Clapton se za taj događaj ispričao, a što se moglo vidjeti u dokumentarnom filmu “Life In 12 Bars” u kojem je rekao:

“Bilo me je sram tko sam bio, neka vrsta polurasista što nije imalo nikakvog smisla. Pola mojih prijatelja su crnci, izlazio sam s crnkinjama, te sam zagovarao crnačku glazbu.”

No, Phoebe ne posustaje i govori u intervjuu:

“Ponekad mislim da su ljudi previše problematični da bi se mogli bojkotirati ili nisu dovoljno relevantni da bi bili bojkotirani. Hoću reći, da je danas rekao nešto rasističko ne bi bilo ni vijesti oko toga jer je išao na rasističke racije 60-ih ili 70-ih koje su bile vrlo poznate.”